Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A nemzetközi programok eredményei arról árulkodnak, az amerikaiak értelmi teljesítménye elmarad más országok polgáraihoz képest.

A felnőttkompetenciák és élettapasztalatok (írni-olvasni tudás, számolókészség, problémamegoldás technológiailag fejlett környezetben, iskolázottság, foglalkoztatási előélet, egészségi állapot, közérzet, állampolgári elkötelezettség a 16–65 éves korosztályban) széles körű tanulmányozására szolgáló nemzetközi program (PIAAC) eredményei arról árulkodnak, hogy az amerikaiak teljesítménye elmarad más országok polgáraihoz képest. Noha az USA lakossága alig egynegyede Kínáénak, az amerikaiak csaknem ugyanannyit költenek videojátékokra, mint a kínaiak. Logikusnak tűnne, hogy mivel az amerikaiak évente több tízmilliárd dollárt fordítanak erre a célra, technológiailag bizonyára spílerek. A PIAAC-tanulmány szerint szó sincs erről. Az átlag amerikai a legegyszerűbb technológiai alkalmazások végrehajtása (pl. e-mail-használat, online vásárlás, egy számítógépes fájl elnevezése, egy szöveges üzenet elküldése stb.) tekintetében az utolsó helyen tanyázik. De nemcsak a napi technológiai feladatok teljesítésében buknak meg, hanem számolásban és írás-olvasás készségben is. Hiába költ az USA többet oktatásra, mint bármelyik másik ország a világon, az amerikai diákok továbbra is csak riválisaik nyomában kullognak a nemzetközi színvonalteszteken. (Gra­duates in the US Look Like Other Countries’ High School Dropouts, thefreethoughtproject.com, 2016. március 11.)

A „világ vezető demokráciájában” egyébként is régi hagyománya van az intellektualizmusellenességnek, amelynek szellemében a tudományos és valós tényeket szívesen helyettesítik „alternatív tényekkel” és véleményekkel, a tudományt, a művészeteket és a humán tárgyakat pedig egyre inkább elutasítják a szórakoztatás, az önelégültség, a tudatlanság és a szándékos együgyűség javára. Mindezt egyebek mellett az alábbi tények is bizonyítják. A Világgazdasági Fórum az 52. helyre sorolja az USA-t 139 ország között az egyetemein folyó matematika- és tudományos oktatás minősége alapján. Az amerikai főiskolai oktatók 13 százaléka a kreacionizmus vagy az „intelligens tervezés” nyílt szószólója. Csaknem minden ötödik amerikai még mindig azt hiszi, hogy a Nap kering a Föld körül. Az elemi iskolai biológiatanárok negyede úgy véli, hogy az emberek és a dinoszauruszok egyidejűleg éltek a Földön. A 44 éven aluli amerikaiak 40 százaléka egyetlen könyvet sem olvasott el az év folyamán, és azoknak a 17 éveseknek az aránya, akik semmit sem olvastak, 1984 és 2004 között megduplázódott. (Ray Williams, Anti-Intellectu­alism and the „Dumbing Down” of America, psychologytoday.com, 2014. július 7.) Az amerikaiak 42 százaléka azt gondolja, hogy Isten teremtette az emberi lényeket a jelenlegi formájukban kevesebb mint tízezer évvel ezelőtt, a 31 százalékuk pedig az „intelligens tervezés” híve, amely valójában nem más, mint a biblikus teremtéstörténet modernizált változata. (In U.S., 42% Believe Creationist View of Human Origins, gallup.com, 2014. június 2.) Az amerikai oktatásügyi minisztérium egyik 2013. évi tanulmánya szerint az amerikai középiskolás végzősök 19 százaléka nem tud olvasni, minden ötödik felnőtt olvasástudása pedig az ötödik elemi iskolás szint alatt van. (Joachim Hagopian, The Dumbing Down of America – By Design, globalresearch.ca, 2014. augusztus 14.) A diákok nemzetközi teljesítménymérő programjának (PISA) 2012. évi tesztje szintén azt mutatja, hogy az amerikai tinédzserek matematikában, olvasásban és a tudományos tantárgyakban átlagos vagy átlag alatti eredményeket produkálnak a vizsgált 65 ország mezőnyében, amelyben egyébként messze a kínaiak teljesítenek a legjobban. (American Students Fall in International Academic Tests, Chinese Lead the Pack, usnews.com, 2013. december 3.)

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) elemzése szerint a 16–19 éves angol fiatalok a leggyöngébbek az írás-olvasás tudásban a 23 fejlett ország közül, és az utolsó előtti helyen állnak a számolókészség tekintetében. A 2012-es adatokon alapuló jelentés megállapítja, hogy Angliának inkább az alapoktatásra kellene több pénzt költenie ahelyett, hogy az egyetemre való bekerülés lehetőségét igyekszik tágítani. (England’s youth „worst at literacy & basic math” in developed world – report, rt.com, 2016. január 29.) Nem ártana azonban a WC-használat oktatására is gondot fordítania. Az egyik technológiai és innovációs oktatást nyújtó skót egyetem „multikulturális népességű” diákjai ugyanis – kétségtelenül fejlett innovációs készséget tanúsítva – a zuhanyzókat és a szemeteskosarakat használják a nagydolguk elvégzésére. (University blames foreign students for pooing in showers and dustbins, telegraph.co.uk, 2017. június 12.) A legutóbbi PISA-felméréseken alapuló OECD-jelentés megállapítja, hogy Svédországban a középiskolai diákok több mint egyharmada még a legalapvetőbb oktatási követelményeknek sem képes megfelelni, és bármiféle vizsgát letenni. A jelentés szerint az országban 2000 óta „drámai mértékben nőtt a rossz tanulók aránya minden tantárgyban”, és ezzel listavezető lett az OECD-országok között a rossz tanulók számának a növekedését illetően. (Var tredje svensk elev klarar inte OECD:s baskrav, laramastidning.se, 2016. február 10.)

Az iskolai eredmények brutális romlása közvetlen kapcsolatban áll a színes bőrű bevándorlók inváziójával, akik az utóbbi két évtizedben elárasztották a fehér országokat. A nyilvánvaló ok-okozati összefüggés ellenére azonban a politikai korrektségtől megfertőzött hatóságok teljesen figyelmen kívül hagyják a probléma gyökerét, mintha egy átlag 75 IQ-jú harmadik világbeli bevándorló hirtelen egy átlag 100 IQ-jú európaivá változna, amint európai földre tette a lábát. Teljesen világos a Nagy Testvér célja: minél több könnyen manipulálható, elkorcsosodott és félanalfabéta nomád. Jó úton halad a Kalergi-terv a megvalósulás felé: a fehér embertípus elkorcsosítása keveredés által, hogy lerontsák képességeit, és ezáltal könnyebben alávessék a globális diktatúrának. Nem az ország alkotja ugyanis a népet, hanem a nép alkotja az országot. Márpedig, ahogyan azt Bernard Lugan, a neves francia afrikanista frappánsan megfogalmazta, „az afrikaiak nem egyszerűen sötétebb bőrű európaiak”. Amint az előbbi példák is mutatják.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

Időről időre, újra és újra találkozunk a Nagynémet Birodalommal kapcsolatban azzal a megállapítással, hogy a német intellektuális elit a nemzetiszocialista kormányzat 1933 januári hatalomra kerülését és hatalmának megszilárdulását követően elhagyta Németországot és számkivetésbe ment.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A szovjet Vörös Hadsereg hordái előtti „méltóságteljes tiszteletadás” biztosítása érdekében tilos orosz vagy ukrán zászlóval megjelenni a berlini szovjet emlékműveknél a Nagynémet Birodalom leverésének 78. évfordulóján tartandó rendezvényeken.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

„Kaptam már olyan levelet is, hogy ezeket el kellene égetni” – mutat Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója azokra a második világháborús tárgyakra, melyek 2019-ben egy családi ház felújításakor kerültek elő.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Másképp alakulhatott volna a második világháború és vele együtt a világtörténelem, ha Adolf Hitler tervei szerint megszállják németek a Wight-szigetet – írja We March Against England: Operation Sea Lion, 1940-41 című könyvében Robert Forczyk hadtörténész.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.