Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A Münchenben zajló multisport Európa-bajnokságon az izraeli sportolók látogatást tettek annál az emlékműnél, amelyet az 1972-es olimpián történt palesztin akció után emeltek.

Az ott szolgálatot teljesítő egyik biztonsági őr nemzetiszocialista karlendítéssel fogadta a küldöttséget. A hatalmas médiahisztéria kitörése után a 19 éves német őrt azonnal kirúgták.

Az izraeli sportolók azokat az emlékhelyeket látogatták meg, amelyek az 1972-es müncheni nyári játékokon történt támadásra emlékeztetik az erre kíváncsiakat. Azon az olimpián a Fekete Szeptember nevű palesztín felszabadítási szervezet betört az izraeli sportolók szálláshelyére és ott tizenegy versenyzőt és edzőt, valamint egy német rendőrt is megölt.

A biztonsági őr karlendítését az izraeli sportolók nem vették észre, de a helyszínen szolgálatot teljesítő szemfüles rendőrök igen. Ők vezették el a magáról megfeledkezett 19 éves német fiatalt, akit le azonnal le is tartóztattak. A szervezők pedig töredelmesen bocsánatot kértek a zsidó sportolóktól.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE