Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A német hadvezérek Magyarország védelmét éppen úgy a szívükön viselik, mintha magát a német földet védenék - írja a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt hivatalos lapja 1944 novemberében.

1944. november 3-án a Völkischer Beobachter a vezércikk helyén terjedelmes haditudósítást közöl a magyarországi harcok jelentőségéről „Magyarországi csata” címmel. A Duna–Tisza közén október 29-én Budapestért megindult szovjet támadással – írja a cikk a magyarországi csata addigi szakaszainak felsorolása után – újabb harc kezdődött meg abban a küzdelemben, amelyben közvetlenül két nép sorsáról, közvetve az egész európai szárazföld szívéről és a Nyugat jövőjéről van szó.

Minden nap, amely hozzájárul a csata meghosszabbításához – még ha este ismét területveszteséget kell is elkönyvelni –, megnyert ütközettel ér fel. Ez talán paradoxonnak látszik, de valóban így van, mert minden ilyen nap erőfeszítéseinek fokozására kényszeríti az ellenséget, erre azonban tetszés szerinti mértékben ma már nem képes.

A német lap tudósítása megemlékezik a magyarországi harcokat vezető német hadvezérekről, akik – mint a lap írja – Magyarország védelmét éppen annyira a szívükön viselik, mintha magát a német földet védenék. A tudósítás áttér azután a szovjet veszteségek ismertetésére. Az elkerülhetetlen saját veszteségek semmiképpen sincsenek arányban a bolsevisták hatalmas veszteségeivel, sőt a csata eredményeihez viszonyítva összehasonlíthatatlanul csekélyek.

A magyarországi hadműveletek megindulása óta eltelt nyolc hét alatt a szovjet hat lovas és két román gyalog hadsereget, tíz páncélos gépesített és lovas hadtestet és két légi hadsereget vetett be, ideszámítva a Szovjetnél mindig nagy számban szereplő független kötelékeket, amelynek rohamát gyenge szövetséges erők tartóztatták fel vagy törték meg. Szeptember elsejétől október 31-ig a Szovjet emberveszteségei körülbelül több mint százezer halottra és sebesültre, valamint tizenkétezer fogolyra rúgnak. Ugyanez idő alatt anyagi veszteségei több mint 1000 páncélost és rohamágyút, több mint 1200 löveget, légelhárító és páncélelhárító üteget, kereken 500 gránátvetőt, több mint 3000 különböző fajta gépi fegyvert, valamint 4000 járművet tesznek ki. 

Ezt a sikert a honvédség minden erővel való támogatása mellett, amelyet, mint a magyar nép történelme folyamán már annyiszor, ismét porondra szólított a keleti halálos ellenség, a német katona vívta ki.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Tíz év börtönbüntetést kapott a betiltott brit nemzetiszocialista szervezet, a National Action társalapítója.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.