Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ma Amerikában szinte mindenért és bármiért börtön jár. Az amerikaiakat olyasmiért is letartóztathatják és bebörtönözhetik, amiért a világ normális részein legfeljebb rendre intik vagy megszólják az embert.

Az USA rohamtem-póban közelít az Orwell által vizionált Nagy Testvér-állam létrehozása felé, olyannyira, hogy a társadalom megzabolásának módszertanát illetően még Észak-Korea is tanulhatna tőle.

Napjainkban az Egyesült Államok már egyre kevesebb területen tanyázik a világranglisták élén, börtönlakóinak számát és a lakosságához viszonyított számarányát tekintve viszont abszolút listavezető. A világ lakosságának alig 5 százalékát adó USA a világ börtönnépességének mintegy 25 százalékát mondhatja magáénak. Az Amerikai Igazságügyi-statisztikai Iroda (US-BJS) adatai szerint 2009 végén például nem kevesebb mint 7 millió 225 ezer 800 személy volt börtönben, próbára bocsájtva vagy feltételesen szabadlábon. Ez egy beteg, nagyon beteg társadalom szimptómája. Hogyan is tekinthetné a világ egészségesnek azt az országot, társadalmat és gazdaságot, amely éppen egy gigantikus börtönné válik?

Íme néhány revelatív példa arra, hogy a szabadság egykori honában manapság milyen nevetséges indokokkal bilincselhetik meg és hurcolhatják börtönbe az állampolgárokat.

Egy michigani férfit bűncselekménnyel vádoltak meg, és 5 évig terjedő börtönnel néz szembe, mert elolvasta a fele-sége e-mailjeit. Egy lengyel származású, 49 éves queensi nőt a New York-i rendőrök megbilincseltek, agyba-főbe vertek és letartóztattak, mert nem takarította fel az ölebe által hátrahagyott kutyagumit. Egy 56 éves és egykor nemi erőszak áldozatává vált nőt, aki nem volt hajlandó megengedni, hogy a repülőtéri biztonságiak megtapogassák a melleit, a földre teperték, megbilincselték és letartóztatták.

Egy 12 éves dél-karolinai kisfiút a rendőrség azért tartóztatott le, mert a családja óhajával szemben idő előtt fel-bontotta a karácsonyi ajándékát. Letartóztattak és az iskolából bilincsbe verve elhurcoltak egy ugyancsak 12 éves queensi diáklányt, mert az iskolapadba belevéste, hogy „Lex itt volt. 2010. II. 1.” 2008-ban letartóztattak egy 13 éves fiút Floridában, mert szellentett az osztályában. Az FBI nemrég rajtaütött egy amish farmeren reggel 5-kor, mert állítólag nyers (tehát nem pasztőrözött) tejet hozott államközi forgalomba. Néhány éve egy tízéves iskoláslányt letartóztattak, és bűncselekménnyel vádolták meg, mert egy kisméretű steakkést vitt magával az iskolába. Utóbb kiderült, hogy (osztálytársai helyett) csupán a reggelijét akarta vele felaprítani.

2011. június 18-án két keresztény aktivista úgy döntött, hogy békésen János evangéliumát fogják osztogatni egy nyilvános muszlim fesztivál közelében a michigani Deabornban. Három perccel később 8 rendőr rontott rájuk, és letartóztatták őket. Egy amerikai kerületi bíróság ötszáz dollár pénzbüntetésre ítélt egy massachussetsi horgászt, mert kiszabadított egy óriáshalat a hálóból, majd szabadon engedte. Hogy mi volt a bűne? Nos hát, a bíróság szerint fel kellett volna hívnia a hatóságokat, és az „önbíráskodás” helyett meg kellett volna várnia, hogy ők tegyék meg ezt.

Pár éve a rendőrség őrizetbe vette egy chicagói elemi iskola 25 (11 és 15 év közötti) tanulóját, mert az intézmény ebédlőjében különböző ételekkel dobálták egymást. Néhány éve egy 70 éves utahi nagymamát megbilincseltek és börtönbe vetettek, mert a helyi rendelkezésekkel szembeszegülve nem locsolta meg a háza előtti gyepet, és a kiér-kező rendőrnek nem volt hajlandó felfedni a személyazonosságát. Idén márciusban egy közúti ellenőrzés során a rendőrség letartóztatott egy észak-karolinai nőtlen apát, mert az okmányai ellenőrzése során kiderült, hogy elmulasztott visszavinni egy videokazettát, amelyet 14 évvel korábban kölcsönzött ki. A kényszerintézkedést annak ellenére is foganatosították, hogy a panaszos videokölcsönző már egy évtizede bezárt.

Az amerikai rendőrállam által alkalmazott szovjet típusú terrormódszerek egyik iskolapéldája Brandon Raub esete 2012-ből. Az akkor 26 éves volt tengerészgyalogos, aki korábban Irakban és Afganisztánban is szolgált, a Facebookon megosztotta azon meggyőződését, hogy a 9/11 valójában egy amerikai kormány-összeesküvés, és volt néhány keresetlen szava az amerikai jegybankról (Fed) is, amely szerinte „kitervelt egy kapzsiságon és félelmen alapuló rendszert, hogy adókkal és inflációval szétzúzza a középosztályt”. Egy napon FBI-ügynökök és egyenruhás rendőrök jelentek meg a házánál, szokás szerint a földre teperték, bilincsbe verték, egy szál rövidnadrágban elhurcolták, őrizetbe vették, majd egy pszichiáterrel megvizsgáltatták, aki szerint a férfi képzelődik, és beutalta egy elmegyógyintézetbe.

John Whitehead ügyvéd, az állampolgárok alkotmányos jogainak védelmére hivatott Rutherford Intézet alapítója szerint csak Virginia államban évente húszezer lakost küldenek akaratuk ellenére elmegyógyintézetbe, és közöttük politikai elnyomás áldozatai is lehetnek. „Tanulmányoztam a szovjet történelmet. A szovjetek igazán jól használták ezt a módszert a disszidensekkel”, mondja az ügyvéd. Raubot egy héttel később szabadon engedték anélkül, hogy vádat emeltek volna ellene. (The Case of Brandon Raub, wvtf.org, 2014. április 8.) Az amerikai kormány azonban nem felejt, és nem engedi, hogy a kipécézett áldozatai kicsússzanak a markából. Ebben is hasonlít szovjet archetípusára. Raubot tehát 2014-ben ismét letartóztatták, ezúttal szexuális bűncselekmények vádjával. Nyilván abban a reményben, hogy így mégis csak találnak majd rajta fogást (lásd Julian Assange WikiLeaks-alapító esetét).

Úgy tűnik, hogy a 9/11 és nyomában az úgynevezett „hazafias törvény” (Patriot Act) szabadsággyilkos rendelkezései óta egyfajta „biztonsági pszichózis” kerítette hatalmába az egész országot, amely egyebek mellett a rendőrségi brutalitás fokozódásában is megnyilvánult. A bűnözés, főleg a feketék és latinók körében, persze változatlanul súlyos probléma az USA-ban, de manapság az átlag amerikai számára szinte minden találkozás rosszul végződik a rendőrséggel. Mivel a kormány egyre szigorúbb ellenőrzést gyakorol az állampolgárok élete fölött, Amerika immár távolról sem nevezhető a szabadság földjének, mint egykor. Az USA-ban most bárkit bármiért a földre teperhetnek, megbilincselhetnek, megverhetnek és letartóztathatnak. Memento Szovjetunió.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

Az USA-ban egyre több fehér gyakorolja a kereszténység „afrikanizált” változatát, az ún. karizmatikus (evangéliumi) protestantizmust.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

A rezsim intenzív pszichológiai hadviselést folytat az őshonosok ellen, nehogy olyan következtetéseket vonjanak le, amelyek megkérdőjeleznék a tömeges bevándorlást és a többrasszú társadalmat.

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.