Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Civilizációs összeomlás lett volna a célja annak a célzott terrortámadásnak Baltimoreban, amelyet egy floridai nemzetiszocialista csoport vezetője és egyik női tagja állítólag hónapokon át tervezett.

„A város áramellátását biztosító alállomások ellen készültek támadásokat intézni, azért hogy később feltehetően rasszista támadásokat hajthassanak végre” – közölték az amerikai nyomozóhatóságok, akik egyébként sokszor úgy csalják kelepcébe a politikai okokból becserkészni kívánt áldozataikat, hogy segítséget kínálnak számukra olyan cselekményekhez, amit maguktól nem tudnának megvalósítani.

A hatóságok múlt héten tartóztatták le a fehér fajvédő aktivizmusa miatt már büntetett Sarah Beth Clendanielt és Brandon Russellt, akiket az alállomások elleni akció kitervelésével vádolnak. A vádirat szerint ugyanakkor nincs bizonyíték arra, hogy a cselekményt végrehajtották volna, és nem érkezett semmilyen bejelentés sem a helyi alállomások megrongálódásáról. Erek Barron ügyész „rasszista indíttatású gyűlölet-bűncselekménynek” minősítette az esetet.

A vádirat szerint Russel a végső stádiumú veseelégtelenségben szenvedő Clendaniel öt alállomásban tervezett kárt tenni. Elhivatottságáról árulkodik, hogy egyik üzenetváltásukban azt írta „bármiről képes lemondani, hogy sikerre vigye a céljukat”, míg egy másikban azt írja „megérte börtönbe vonulni”, máskülönben sohasem ismerte volna meg Russellt.

A fajvédő nézeteiről ismert Russell kezdetben az Atomwaffen Division, majd National Socialist Order (Nemzeti Szocialista Rend) néven hívta az irányítása alatt álló közösséget, melynek egyik tagja 2017-ben – Russell tudomása nélkül – több társát is megölte, hogy – bevallása szerint – „megelőzzön kitervelt terrortámadásokat”.

A most 34 éves Clendanielt először 2006-ban 18 évesen, várandós anyaként, majd 2016-ban másodjára szintén rablás miatt ítélték el, Russelt legutóbb bombagyártásra alkalmas robbanóanyag birtoklásért ítélték el, öt évet ült, majd feltételes szabadlábra helyezték. Először levelezőpartnerek voltak, majd szoros kapcsolatban álltak egymással.

Az ügyészség most egy tavaly decemberi észak-karolinai alállomást érintő támadásban rendelt el újabb nyomozást, mert „feltételezésük szerint” Russell is érintett lehet az esetben. 

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE