Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Azokban az időkben, amikor a honfoglaló magyar törzsek még csak készülődtek a Vereckei-hágón való átkelésre, egy pár „házzal” nyugatabbra, Skócia északi részén is zajlott az élet.

Ugyan több független kis királyság is kialakult itt, de már viking kolóniák is megvetették a lábukat. Az egyik uralkodója, Sigurd Eysteinsson – vagy ahogy hívták: Hatalmas Sigurd – növelni akarta birodalmát, ezért 892-ben hadba vonult riválisa, Máel Brigte, a „Kiállófogú” ellen.

Sigurd ellenfele várához vonult, és felszólította Máelt, hogy adja meg magát. Mivel az erre nem volt hajlandó, a hosszadalmas és túl sok emberéletet követelő ostrom helyett viking szokásoknak megfelelően egy negyven ember negyven ember elleni harcra hívta ki. A Kiállófogú elfogadta a feltételeket, mert nem sejtette, hogy Sigurd álnok módon átveri, s negyven harcos helyett nyolcvannal áll ki a csatára, aminek így nem is lehetett más a vége, mint Máel Brigte totális veresége és halála.

Hatalmas Sigurdnak azonban ez sem volt elég, halott ellenfeleit megalázva akart parádézni, ezért elrendelte, hogy a legyőzöttek fejét vágják le, rögzítsék lovaik nyergéhez, és hazafele lovagolva így mutassák meg mindenkinek, milyen fényes győzelmet arattak. De nagyon megjárta a kegyetlen kevélykedést!

Máel feje ugyanis a lovaglás ütemére himbálózott, és jellegzetes, kiálló fogai felsértették Sigurd lábát, az oszló tetemből pedig baktériumok kerültek a sebbe. A halott „harapásának” nyoma elfertőződött, a seb üszkösödni kezdett, és a fertőzés végül legyűrte a győztes uralkodót. Hatalmas Sigurdot valahol a mai Dornoch városa mellett temették el.

Az már alighanem csak legenda, hogy amikor a temetés után Sigurd katonái összeszedték egykori vezérük levágott fejekből álló gyűjteményét, Máel Brigte arcán mosoly húzódott.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.