Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

Dries Van Langenhove politikai aktivistát, a Schild & Vrienden nevű flamand nacionalista ifjúsági mozgalom vezetőjét erőszakra való felbujtás és úgynevezett „holokauszttagadás” miatt ítélte el a genti büntetőbíróság.

Van Langenhove-ot, valamint szélsőjobboldali ifjúsági mozgalmának hat másik tagját különböző vádak alapján állították bíróság elé, beleértve a „gyűlöletbeszédet”, a rasszizmust, a holokauszt „tagadását” és a helyi fegyvertörvény megsértését. A bíróság előtt álló többi tag közül ötöt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

A 30 éves Van Langenhove „gyönyörködött a náci eszmékben, amelyek sok szenvedést okoztak. Alá akarja ásni a társadalmat” – mondta a (kicsit sem elfogult) bíró az ítélet kihirdetésekor.

A Schild & Vrienden vezetője a 2010-es évek végén politikai csodagyerekként vált ismertté, szélsőjobboldali fiatalokat szervezett online chatcsoportokba és közösségekbe. A VRT közszolgálati műsorszolgáltató 2018-as tévériportja kimutatta, hogy a csoport tagjai „rasszista és antiszemita üzeneteket cseréltek” csoportos csevegéseken, ami miatt bírósági vizsgálat indult a mozgalommal szemben.

Van Langenhove 2019-ben indult az országos választáson, és 2019 és 2023 között a Vlaams Belang (Flamand Érdek) frakciójának független tagja volt az ország szövetségi parlamentjében. A Vlaams Belang Flandria legjelentősebb szélsőjobboldali pártja, amely bevándorlóellenes retorikát folytat, és egy független Flandriát kíván létrehozni. A Politico szerint a Vlaams Belang jelenleg a legerősebb párt Belgiumban. A decemberi felmérek szerint a Flamand Érdek a szavazatok 25 százalékát tudhatná magáénak, míg a második 21 százalékkal a konzervatív Új Flamand Szövetség (Nieuw-Vlaamse Alliantie), a harmadik pedig a marxista Belga Munkáspárt (PVDA/PTB) 18 százalékkal. A választások 2024 júniusában esedékesek.

Van Langenhove 2023-ban elhagyta parlamenti mandátumát, hogy a politikai aktivizmusra összpontosítson.

Az ítélet most tíz évre megfosztotta Van Langenhove-ot bizonyos állampolgári jogaitól, amely idő alatt nem tölthet be közhivatalt, és nem indulhat a választásokon. Emellett 16 000 eurós (nagyjából 6 millió forintos) pénzbírságot is kell fizetnie. Van Langenhove ügyvédje azt mondta a helyi médiának, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen. A Vlaams Belang vezetőjét, Tom Van Griekent lesújtotta az ítéletet, mondván: „A belga igazságszolgáltatás velejéig rohadt… Az első naptól kezdve ez egy politikai per.”

A polgári pert egy egyetem és egy zsidó szupremácista csoport közösen indította Van Langenhove egyik televíziós megnyilvánulása után.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.

Kanadában letartóztatták a „Sötét idegent”, az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb nemzetiszocialista propagandistáját.

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

A trianoni szerződés az etnikai állapotokat, az 1910-es népszámlálási adatokat sem vette figyelembe, így mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra, fele összefüggő tömbben a határok mentén. 

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Tetovált „náci” jelképek miatt két és fél évi felfüggesztett szabadságvesztéssel zárult egy három évvel ezelőtti ausztriai nyaralás egy magyar férfi számára. Az illető vesztét az okozta, hogy egy tónál fürdőruhára vetkőzött.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.