Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

A 31 éves Meade a Boise-i Saint Alphonsus Regionális Orvosi Központból szökött meg, ahova „önkárosító” magatartás miatt szállították az idahói maximális biztonságú intézményből. Amikor megpróbálták visszaszállítani a börtönbe, a 28 éves Umphenour megjelent a kórháznál és tüzet nyitott a rendőrökre. Egy rendőr súlyosan, de nem életveszélyesen megsérült a támadásban, egy másikat kritikus, de stabil állapotban szállítottak kórházba.

A két férfi a börtönből ismerhette egymást, ahonnan Umphenort az év elején engedték ki. A rendőrség tájékoztatása szerint a két férfi ugyanabban a lakóegységben lakott, és ugyanannak a börtönbandának, az Árja Lovagoknak voltak a tagjai.

Az nem világos, hogy az Árja Lovagok milyen mértékben vehettek részt a szökés koordinálásában, de a rendőrség megígérte, hogy „ettől függetlenül is keményebben fog dolgozni azon, hogy visszaszorítsa a börtönökben zajló szervezett bűnözői tevékenységet”.

A szökés ideje alatt a gyanú szerint két férfit is meggyilkolhattak, az egyik gyilkosság helyszínén megtalálták Meade bilincsét is. A szökésben levő férfiakat végül rövid autós üldözés után fogták a szökés után másnap délután. Az egyik áldozat Honda Civicjében utaztak.

Meade 2016 óta ült börtönben hivatalos személy ellen lőfegyverrel elkövetett súlyos testi sértésért. Korábban több ügyben is elítélték, többek között nagy értékű lopásért és kábítószer birtoklásáért. 2036-ban szabadult volna.

Az Aryan Knights egy rasszista fehér börtönbanda, amely elsősorban Idahóban aktív. Gyakran használják az AK kezdőbetűket tetoválásként, hogy így azonosítsák magukat a börtönközösségben.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Az NPR amerikai zsidó-liberális médiaintézmény arról közölt terjedelmes beszámolót, hogy az Egyesült Államokban egyre több „szélsőséges gyűlöletcsoport” alakul, és ezek hálózatba szerveződnek.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

„A gyanúsított bizonyíthatóan neonáci ideológiát, antiszemitizmust terjesztett, korábbi lövöldözők tetteit dicsőítette, és egyértelműen az ő példájuk utánzásának vágyát és szándékát mutatta” – állítja az FBI.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.