Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

Noha a nemzetiszocialista aktivisták támogatásának sok ukrán katona örül, a kormány tisztviselői szerint nem tudják befolyásolni a háború dinamikáját.

A több mint két éve tartó orosz–ukrán háború kirobbanása után gyakran lehetett hallani azt az orosz álláspontot, miszerint Ukrajna „nácimentesítése” Moszkva célja. Az Európai Unió brüsszeli bennfenteseinek félhivatalos szócsöve, a Politico hírportál Denisz Kapusztyinnal – akit ők Európában az „egyik legbefolyásosabb neonáci aktivistaként” tartanak számon – készített interjút, amelyből kiderült, az ukrán műveletekben erőteljesen részt vesznek a nemzetiszocializmus orosz követői is.

Az orosz aktivista 2022-ben költözött Ukrajnába, ezután alapította meg saját csapatát, az Orosz Önkéntes Hadtestet (RVC), mely állításuk szerint oroszországi határmenti területeken is végrehajtott műveleteket, többek között Brjanszk és Belgorod megyékben.

„Mi vagyunk a rossz fiúk, de nagyon gonosz fiúkkal harcolunk” – fogalmazott Denisz Kapusztyin a Politico megkeresésére.

A lap arra is utalt cikkében, az aktivista valóban nemzetiszocialista nézeteket vall, még ruházati márkát is vezet a témakörben, amelyben fajvédő képekkel és nemzetiszocialista szimbólumokkal díszített pólókat és sapkákat árul. Egyes termékein a 88-as szimbólum is megjelenik, ami közismerten Adolf Hitlerre utal: a német és angol ábécé nyolcadik betűje ugyanis a H, mely egymás mellé írva a Führer éltetését jelenti. Kaszputyin ugyanakkor vitatja, hogy „neonácinak” tartják, mondván, nem visel horogkeresztet.

Nem Kaszputyin és az RVC egyébként az egyetlen orosz gyökerű fegyveres csoport, amely ukrán oldalon harcol. A Szabadságot Oroszországnak Légió, valamint a Szibériai zászlóalj is oroszokból áll, ám átálltak Ukrajnához. A Politico cikkében kitért arra is, hogy ezeknek a fegyveres milíciáknak a státusa igen homályos. Alekszej Baranovszkij, a Szabadságot Oroszországnak Légió tagja nemrégiben úgy fogalmazott: „amikor Ukrajna területén vagyunk, az ukrán hadsereg katonái vagyunk, akik a jogokat és a kötelességeket tekintve egyenlőek Ukrajna összes többi katonájával. Amikor Oroszország területére megyünk, már nem ukrán katonák vagyunk, hanem orosz állampolgárok, akik fegyvert ragadtak”.

A cikkből az is kiderült, az ukrán felsőbb körök nem feltétlenül nézik jó szemmel az orosz aktivisták támogatását, mondván, éppen alátámasztják az orosz állításokat, melyek szerint „nácik” vannak hazájukban. Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács egy névtelenséget kérő tagja azonban azt állítja, az olyan szervezetek, mint az RVC és más milíciák nem tudják befolyásolni a háború dinamikáját.

Kirilo Budanov, a Felderítő Főcsoportfőnökség (HUR) vezetője viszont az „ellenségem ellensége a barátom” elvet követi, így hálás az orosz aktivisták részvételének. Kapusztyin is megosztotta álláspontját: szerinte, ha átkelnek a határon és orosz oldalon vannak nekik van cselekvési szabadságuk. Az aktivista nem titkolta el terveit sem a Politicónak adott interjújában: „az ukrán hadsereg hivatalos részei vagyunk, de komoly politikai ambícióink és terveink vannak: megszabadulni Putyintól” – fogalmazott.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

„A magyar vérbíróságok előtt lefolyt pörök során arról az Európáról volt szó, ahol szellemi síkon nincsenek nagy és kis nemzetek, hanem ahol minden nemzet egyaránt teljesíti kötelességét a nagy európai gondolat jegyében. A perek kulisszája mögött nem volt szó a nagy Angliáról és a kis Lengyelországról és az Európa keleti részén fekvő még kisebb Magyarországról. Ott Európáról, a szellem Európájáról, a lassan ködbevesző Pax Romana anyagon, téren és időn felül álló európai szellemiségről volt szó.”

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.