Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Az indoklásban szerepelt, hogy az antifa támadásokban való részvétellel vádolt férfire „embertelen bánásmód várna a magyar börtönökben”.

Európai elfogatóparancs volt ellene

Március 28-án, amikor Budapesten elutasították Ilaria Salis háziőrizetre vonatkozó kérését, a milánói bíróság elutasította Gabriele Marchesi kiadatását Magyarországnak.

A 23 éves milánói fiatalembert, akit az elmúlt hónapokban európai elfogatóparancs alapján vettek őrizetbe azzal a vádolnak, hogy részt vett valamivel több mint egy éve Budapesten két „neonáci” elleni támadásban.

A bíróság a döntés indoklásában kiemelte az „embertelen és megalázó bánásmód veszélyét”, amelynek a magyar börtönökben az olaszok szerint ki lenne téve a férfi.

A bíróság szerint csupán néhány napig lábadoztak az áldozatok

A tárgyaláson megismételte a főügyész ellenérveit, és az „arányosság elvének megsértésére” is hivatkozott, mivel a fiatalember (valamint Ilaria Salis) akár 24 év börtönbüntetést is kaphat egy olyan támadásért, amely szerinte „csupán néhány napos sérülést” okozott az áldozatnak.

Marchesi, aki 129 napot töltött házi őrizetben, védőügyvédje, Mauro Straini társaságában jelen volt a tárgyaláson a döntés meghozatalakor. A 23 éves fiatalembert azzal vádolják, hogy részt vett a 2023. februári budapesti „összecsapásokban” európai „neonácikkal” a Becsület Napja előestéjén.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

A bolsevik Vörös Hadsereg 1944 nyarán az egész keleti frontvonalon támadásba lendült. Északon Lengyelországban átkelt a Visztulán, de a Keleti-Kárpátokban az Árpád-vonalat nem tudta áttörni a magyar és német védők szívós ellenállása miatt.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

A 17 másodpercnyi, fekete-fehér felvétel 82 év után került elő 2015 júliusában. Az amatőr filmen az látszik, ahogy az akkor hétéves Erzsébet nemzetiszocialista karlendítést tesz.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.