Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Adolf Hitler 1889. április 20-án született az osztrák Braunau am Inn városában, az ország nyugati részén. A helyi rendőrség szerint ezen az évfordulón négy húszas-harmincas éveiben járó fiatal érkezett Hitler szülőházához, akik virágokat helyeztek el ablakokban, az egyikük a karját is a magasba lendítette, illetve fotókat is készítettek magukról.

A német határ közelében fekvő, elegáns, XVII. századi épületet 2016-ban kommunizálta el az osztrák kormány hosszas jogi huzavonát követő kényszervásárlási végzéssel. A nagynémet vezető a ház legfelső szintjén született egy bérelt szobában 1889-ben.

A tisztelők a ház előtt fényképezkedtek amikor egyikük karlendítést is bemutatott, a járőröző rendőrök pedig észrevették a csoportot, és azonnal bevitték őket kihallgatásra. A nő azzal védekezett, hogy „nem gondolta komolyan” a tisztelgést, de a buzgón nyomozó rendőrök szerint egy csoportban „náci” üzeneteket és képeket osztottak meg egymással a begyűjtött gondolatbűnözők. A négy fő ellen eljárást is indítottak úgynevezett „önkényuralmi jelkép” használatának gyanúja miatt.

Tavaly májusban úgy volt, hogy épületet egy rendőrőrsnek is helyet adó képzési központtá alakítják át. A döntést – amit zsidókkal folytatott konzultáció előzött meg – vegyes érzelmekkel fogadták Ausztriában. A végső döntést meghozó bizottság kizárta az épület lerombolását, ahogy azt is, hogy emlékházzá alakítsák át.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Joe Biden amerikai elnök megemlékezett az 1921-es tulsai pogromról, amelyet manapság az ország „rasszista történelmének szégyenfoltjaként” tartanak számon, pedig csak fehér emberek gyakorolták az önvédelemhez való jogukat.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Amikor Imrédy személyes származása körül a közismert polémiák folytak, akkor én magam adtam utasítást Kelecsényinek, hogy figyelje meg Imrédyt és figyeltesse meg másokkal is, hogy faji hovatartozása eldönthető legyen.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.