Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Höcke, aki az Alternatíva Németországért (AfD) pártot vezeti Türingia tartományban, azért áll bíróság elé, mert a „Mindent Németországért!” szavakat mondta egy 2021-es gyűlésen. A szlogent a Sturmabteilung rohamosztagosok használták annak idején, akik a weimari káosz idején próbálták fenntartani a rendet Németországban. Az egykori történelemtanár Höcke tagadja, hogy ismerte volna a kifejezés gyökereit. Akár három év börtönt is kaphat, amiért három éve úgy zárta a beszédét, hogy „Mindent hazánkért, mindent Szász-Anhaltért, mindent Németországért!”.

Az ügyészek szerint tudta, hogy a kifejezést azért tiltották be, mert a nemzetiszocialistákhoz kapcsolódik. Höcke azonban azt állítja, hogy ez egy általános kifejezés, amelyet nem kellene büntetni. Egyébként 2023-ban egy másik gyűlésen már rá is kapcsolt, mert ott már a közönséget bevonva mondta, hogy „Mindent…”, mire a tömeg beüvöltötte, hogy „Németországért!”. A következő hónapban várható ítélet.

A tárgyaláson egyébként megjelentek a tüntetők is, akik az épület előtt többek között olyan táblákat mutogattak, hogy állítsák meg az AfD-t, vagy hogy Höcke „náci”. Ez azért is kellemetlen az AfD-nek, mert a párt vezet a thüringiai választási felmérésekben.

Nem ez az első eset, hogy Höcke „politikailag nem korrekt” kijelentéseket tesz, a berlini holokauszt-emlékművet a szégyen emlékművének nevezte korábban, és azt is mondta, hogy Németországnak 180 fokos fordulatot kellene tennie hozzáállásában a népirtással kapcsolatos önostorozásban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Magántermészetű programok és a propagandagépezet irányításának helyszíne volt a Haus am Bogensee, Joseph Goebbels egykori villája. 

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Zsidó-liberális megbotránkoztatást váltott ki a jelenleg az Atlético Madridban futballozó Marcos Llorente és a már visszavonult spanyol labdarúgó, Ibai Gómez által promotált új spanyol kávémárka.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.