Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kanadában letartóztatták a „Sötét idegent”, az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb nemzetiszocialista propagandistáját.

A 26 éves Patrick Gordon Macdonaldot a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (RCMP) letartóztatta, és különböző megfoghatatlan, gumicsont vádakkal, úgy mint „terrorista csoport tevékenységében való részvétellel”, „terrorista tevékenység elősegítésével” és „terrorista csoport melletti bűncselekmény elkövetésével” („a gyűlölet szándékos előmozdítása”) gyanúsítják.

A liberális extrémista VICE News először 2021-ben azonosította Macdonaldot a „Dark Foreigner” internetes név alatt. Egy vizsgálat feltárta Macdonald múltját, amikor alapvetően az Atomwaffen nemzetiszocialista szervezet fő propagandistájaként tevékenykedett.

„Mr. Macdonald állítólag segített propagandaanyagokat készíteni az Atomwaffen Division terrorszervezet javára” – áll az RCMP sajtóközleményében. „Állítólag részt vett három terrorista propagandavideó elkészítésében, elkészítésében és terjesztésében, és segítette azt.”

Ez az első eset Kanadában, amelyben egy békés, ugyanakkor fajvédő ideológiát hirdető egyént „terrorizmussal” és „gyűlöletpropagandával” egyaránt vádolnak.

Miután a VICE News közzétette Macdonald személyazonosságát, 2022 elején az RCMP lerohanta a nemzetiszocialista hazafit, és több számítógépet is lefoglaltak. Akkoriban Macdonald a szülei otthonában élt, ahol egy kis grafikai tervezési vállalkozást vezetett.

A leleplezés ellenére továbbra is aktív maradt a szélsőjobboldalon. Az év elején a Kanadai Gyűlöletellenes Hálózat közzétett egy cikket, amelyben azt állítja, hogy tagja volt egy kanadai Aktív Klubnak, egy nemzetiszocialista fitneszcsoportnak.

Macdonald rendkívül befolyásos fajvédő propagandista volt, és munkássága más nemzetiszocialistákat inspirált, és a „terrorwave” néven ismertté vált számítógépes grafikai esztétika egyik alapítója volt. Macdonald először 2017-ben csatlakozott a mozgalomhoz a széles körben ismert Iron March nemzetiszocialista weboldalon keresztül, ahol összeverbuválta az Atomwaffen-t, a híres nemzetiszocialista aktivista csoportot, amelyet több gyilkossággal is megrágalmazott a zsidó-liberális média az elmúlt években. A „Sötét idegen” álnevet használva Macdonald gyorsan a csoport fő propagandistájává vált, és plakátokat és grafikákat készített a fajvédő aktivizmusról.

„A Dark Foreigner kulcsfigura volt a neofasiszta akceleracionalizmus esztétika fejlődésében” – mondta Matthew Kriner, az Accelerationism Research Consortium ügyvezető igazgatója a VICE Newsnak. „Letartóztatása azt mutatja, hogy Kanadában a bűnüldöző szervek elkötelezettek a gyűlölet növekvő fenyegetésének kezelése és megzavarása mellett”.

Macdonald munkássága és hatása ma is tetten érhető az angolszász szélsőjobboldalon.

Amellett, hogy műalkotásokat és propagandát készített ezeknek a nemzetiszocialista mozgalmaknak, Macdonald aktívan segítette a csoportok megszervezését és próbálta növelni a taglétszámot is. Több ember, akivel Macdonald együtt dolgozott, szintén terrorizmussal vádolnak az Egyesült Királyságban.

Más meg nem nevezett személyeket is letartóztattak Macdonald mellett, de az RCMP nem nevezte meg őket, és nem emelt vádat ellenük.

Kanada 2021 februárjában nyilvánította terrorista szervezetté az Atomwaffen-t.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Kanadában letartóztatták a „Sötét idegent”, az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb nemzetiszocialista propagandistáját.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.