Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kanadában letartóztatták a „Sötét idegent”, az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb nemzetiszocialista propagandistáját.

A 26 éves Patrick Gordon Macdonaldot a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (RCMP) letartóztatta, és különböző megfoghatatlan, gumicsont vádakkal, úgy mint „terrorista csoport tevékenységében való részvétellel”, „terrorista tevékenység elősegítésével” és „terrorista csoport melletti bűncselekmény elkövetésével” („a gyűlölet szándékos előmozdítása”) gyanúsítják.

A liberális extrémista VICE News először 2021-ben azonosította Macdonaldot a „Dark Foreigner” internetes név alatt. Egy vizsgálat feltárta Macdonald múltját, amikor alapvetően az Atomwaffen nemzetiszocialista szervezet fő propagandistájaként tevékenykedett.

„Mr. Macdonald állítólag segített propagandaanyagokat készíteni az Atomwaffen Division terrorszervezet javára” – áll az RCMP sajtóközleményében. „Állítólag részt vett három terrorista propagandavideó elkészítésében, elkészítésében és terjesztésében, és segítette azt.”

Ez az első eset Kanadában, amelyben egy békés, ugyanakkor fajvédő ideológiát hirdető egyént „terrorizmussal” és „gyűlöletpropagandával” egyaránt vádolnak.

Miután a VICE News közzétette Macdonald személyazonosságát, 2022 elején az RCMP lerohanta a nemzetiszocialista hazafit, és több számítógépet is lefoglaltak. Akkoriban Macdonald a szülei otthonában élt, ahol egy kis grafikai tervezési vállalkozást vezetett.

A leleplezés ellenére továbbra is aktív maradt a szélsőjobboldalon. Az év elején a Kanadai Gyűlöletellenes Hálózat közzétett egy cikket, amelyben azt állítja, hogy tagja volt egy kanadai Aktív Klubnak, egy nemzetiszocialista fitneszcsoportnak.

Macdonald rendkívül befolyásos fajvédő propagandista volt, és munkássága más nemzetiszocialistákat inspirált, és a „terrorwave” néven ismertté vált számítógépes grafikai esztétika egyik alapítója volt. Macdonald először 2017-ben csatlakozott a mozgalomhoz a széles körben ismert Iron March nemzetiszocialista weboldalon keresztül, ahol összeverbuválta az Atomwaffen-t, a híres nemzetiszocialista aktivista csoportot, amelyet több gyilkossággal is megrágalmazott a zsidó-liberális média az elmúlt években. A „Sötét idegen” álnevet használva Macdonald gyorsan a csoport fő propagandistájává vált, és plakátokat és grafikákat készített a fajvédő aktivizmusról.

„A Dark Foreigner kulcsfigura volt a neofasiszta akceleracionalizmus esztétika fejlődésében” – mondta Matthew Kriner, az Accelerationism Research Consortium ügyvezető igazgatója a VICE Newsnak. „Letartóztatása azt mutatja, hogy Kanadában a bűnüldöző szervek elkötelezettek a gyűlölet növekvő fenyegetésének kezelése és megzavarása mellett”.

Macdonald munkássága és hatása ma is tetten érhető az angolszász szélsőjobboldalon.

Amellett, hogy műalkotásokat és propagandát készített ezeknek a nemzetiszocialista mozgalmaknak, Macdonald aktívan segítette a csoportok megszervezését és próbálta növelni a taglétszámot is. Több ember, akivel Macdonald együtt dolgozott, szintén terrorizmussal vádolnak az Egyesült Királyságban.

Más meg nem nevezett személyeket is letartóztattak Macdonald mellett, de az RCMP nem nevezte meg őket, és nem emelt vádat ellenük.

Kanada 2021 februárjában nyilvánította terrorista szervezetté az Atomwaffen-t.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Három fekete férfi rasszizmussal vádolja, és beperelte az American Airlines légitársaságot, miután testszagukra érkező panaszok miatt leparancsolták őket a repülőgépről.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.