Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amerika rohamosan sodródik a harmadik világ felé, közben pedig a harmadik világból özönlő bevándorlók lépnek a fehér amerikai­ak helyébe.

Ennek következtében manapság a végzős elemi iskolások 65 százaléka „járatlan” az olvasásban, 67 százalékuk pedig a számolásban (65% of Public School 8th Graders Not Proficient in Reading; 67% Not Proficient in Math, cnsnews.com, 2018. 05. 01.).

Az amerikai felnőttek 54 százaléka olyan mértékben áll hadilábon az írással és olvasással, vagyis gyakorlatilag az elemi iskola 6. osztálya alatti szinten képes csak írni-olvasni, hogy ez évi 2,2 ezer milliárd dollár veszteséget okoz az amerikai gazdaságnak (Low Literacy Levels Among U.S. Adults Could Be Costing The Economy $2.2 Trillion A Year, forbes.com, 2020. 09. 09.).

Több mint 42 millió amerikai felnőtt, az össznépesség kb. 12 százaléka funkcionális analfabétának számít, pedig közülük minden ötödik gimnáziumi érettségit tett, 50 millió pedig a 9-10 éves gyerekek írási és olvasási szintjén rekedt. Az amerikai felnőtt népesség csaknem egyharmada tehát nem vagy alig tud írni és olvasni, és a számuk évente kétmillióval nő. De még az írni tudónak mondottak közül is sokan visszaesnek a képeken alapuló létezés szintjére, mivel tanulmányaik befejezése után az érettségizettek egyharmada és az egyetemi diplomások 42 százaléka soha többé nem olvas el egyetlen könyvet sem. A kisebbségeket favorizáló és mindenféle gagyidiplomával ajnározó oktatási rendszernek köszönhetően manapság az a groteszk helyzet állt elő, hogy a fekete nők számítanak a legképzettebbnek (Black women are the most educated group in the U.S., thoughtco.com, 2020. 06. 19.). Ez tökéletesen jellemzi az általános műveletlenség szintjét.

Fizikai és mentális képességeik elégtelensége miatt tízből hét amerikai fiatal alkalmatlan a katonaságra, és a legtöbb szakmai pályára is (71% of young people are ineligible for the military – and most carreers, too, usatoday.com, 2019. 05. 14.). Az amerikai millenniumi korosztály tagjai világviszonylatban is a legképzetlenebbek közé tartoznak (American Millennials are among the world’s least skilled, fortune.com, 2015. 03. 10.). A 13–25 évesek 88 százaléka úgy véli, hogy a feketéket hátrányos megkülönböztetés éri a társadalomban, és ezért mind a közösségi médiában, mind az utcai tüntetéseken támogatja a fehérellenes BLM terrormozgalom céljait (How Gen Z really feels about race, equality, businessinsider.com, 2020. 06. 10.). A millenniumiak (25–40 évesek) több mint egyharmada kifejezetten támogatja a kommunizmust (More than a third of millennials polled approve of communism, marketwatch.com, 2019. 11. 02.). Az amerikai főiskolások még a korosztálybeli átlagnál is nagyobb hívei a kommunizmusnak, amikor a szólásszabadság korlátozásáról van szó. Érdekes módon a vallásosak sokkal elkötelezettebbek a szólásszabadság mellett, mint a vallástalanok. A mormonok 81, a fehér evangéliumi keresztények 71, a protestánsok 64 és a katolikusok 62 százaléka fontosabbnak tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, mint a politikailag korrekt beszédmódot. Ezzel szemben a zsidó főiskolások 65 és a vallástalanok 54 százaléka a befogadást részesíti előnyben (Forget the First Amendment: 41% of college students believe hate speech SHOULD NOT be protected by the constitution, dailymail.co.uk, 2019. 05. 31.).

Az utóbbi évtizedben duplájára nőtt az önmagukat nem szokványos nemi beállítottságúnak nyilvánító amerikaiak aránya, így már az össznépesség több mint 7 és a 19–25 évesek (zoomerek) 21 százaléka tartozik ebbe a kategóriába (Record 7.1% of Americans identify as LGBTQ+, Gallup poll finds, theguardian.com, 2022. 02. 17.). Más felmérések szerint a legfiatalabb felnőttek 40 százaléka a szivárványos koalícióhoz (LMBTQ) sorolja magát, ahogyan a fiatal keresztények csaknem egyharmada is (Nearly 40 Percent of U.S. Gen Zs, 30 Percent of Young Christians Identify as LGBTQ, Poll Shows, newsweek.com, 2021.10.20.). Más felmérések szerint manapság már csak az amerikai fiatalok kevesebb mint fele számít szexuális értelemben normálisnak (Less than half of America’s youth are straight, new survey finds, thepinknews.com, 2016. 03. 11.). A Harvard és a Yale elsőéves hallgatói közül minden ötödik nem heteroszexuálisnak vallja magát, tehát ezeken az egykori elit egyetemeken magasabb a nem heteroszexuális diá­kok aránya, mint a konzervatívoké (More Harvard, Yale freshmen identify as LGBTQ than as conservative, surveys find, nbcnews.com, 2018. 09. 04.).

A harvardi diákok extremitása statisz­ti­kai­lag is kimutatható: 60 százalékuk legalizálná a marihuánát, 90 százalékuk támogatja az azonos neműek házasságát, 18 százalékuk nemileg a szokványostól eltérő  beállítottságú, ezek 67 százaléka mentálhigiénés szolgáltatást is igénybe vett egyetemi évei alatt (The Class of 2014 by numbers, thecrimson.com).

Tavaly a kilenc leggazdagabb amerikai összvagyona 341 milliárd dollárra nőtt, az amerikai középosztályé viszont drámai mértékben csökkent. A jelenleg 77,5 millió háztartásból álló középosztály nemzeti vagyonból való részesedése 26,6 százalékra esett, szemben a legvagyonosabbak által birtokolt 27 százalékos részesedéssel. Ez először fordult elő az USA történelmében.

A fejlett országok közül az USA-ban legnagyobbak a vagyoni különbségek, ahol 40 millióan élnek szegénységben (UN report: With 40 M in poverty, US most unequal developed nation, upi.com, 2018. 06. 22), ahol a középosztálybeliek közül is sokan a szakadék szélén táncolnak anyagilag (63% of Americans are living paycheck to paycheck – including nearly half of six-figure earners, cnbc.com, 2022. 10. 24.), és ahol a felnőtt népesség több mint a fele annyira nincstelen, hogy képtelen lenne fedezni akár csak egy ezerdolláros (kb. 350 ezer forintos) váratlan kiadást is (56% of Americans can’t cover a $1,000 emergency expense with savings, cnbc.com, 2022. 01. 19.).

Egy viszonylag friss egyetemi tanulmány szerint 29 millió amerikainak, vagyis a népesség 11 százalékának néha vagy gyakran nincs mit ennie. Ez drámai növekedés 2018-hoz képest, amikor még csak 8 millió amerikai éhezett. A növekvő „élelmiszer-bizonytalanság” leginkább az alsó középosztályt sújtja. A 35–50 ezer dollár éves jövedelmű családok 12 százalékának nincs elég pénze ennivalóra. Az éhezők 22 százaléka fekete, 42 százaléka pedig fehér, vagyis az össznépességben elfoglalt 13 százalékos számarányukhoz képest a feketék közül relatíve többen éheznek (Not enoug to eat: COVID-19 Deepens America’s Hunger Crisis, frac.org, 2020. szeptember).

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

Az 1945 előtti korszak egyik legtisztább, legnagyobb képességű magyar államférfia, Bárdossy László volt az első, aki vértanúhalált halt a Rákosi Mátyás és Nagy Ferenc által állított kivégző oszlopok előtt.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.