Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amerika rohamosan sodródik a harmadik világ felé, közben pedig a harmadik világból özönlő bevándorlók lépnek a fehér amerikai­ak helyébe.

Ennek következtében manapság a végzős elemi iskolások 65 százaléka „járatlan” az olvasásban, 67 százalékuk pedig a számolásban (65% of Public School 8th Graders Not Proficient in Reading; 67% Not Proficient in Math, cnsnews.com, 2018. 05. 01.).

Az amerikai felnőttek 54 százaléka olyan mértékben áll hadilábon az írással és olvasással, vagyis gyakorlatilag az elemi iskola 6. osztálya alatti szinten képes csak írni-olvasni, hogy ez évi 2,2 ezer milliárd dollár veszteséget okoz az amerikai gazdaságnak (Low Literacy Levels Among U.S. Adults Could Be Costing The Economy $2.2 Trillion A Year, forbes.com, 2020. 09. 09.).

Több mint 42 millió amerikai felnőtt, az össznépesség kb. 12 százaléka funkcionális analfabétának számít, pedig közülük minden ötödik gimnáziumi érettségit tett, 50 millió pedig a 9-10 éves gyerekek írási és olvasási szintjén rekedt. Az amerikai felnőtt népesség csaknem egyharmada tehát nem vagy alig tud írni és olvasni, és a számuk évente kétmillióval nő. De még az írni tudónak mondottak közül is sokan visszaesnek a képeken alapuló létezés szintjére, mivel tanulmányaik befejezése után az érettségizettek egyharmada és az egyetemi diplomások 42 százaléka soha többé nem olvas el egyetlen könyvet sem. A kisebbségeket favorizáló és mindenféle gagyidiplomával ajnározó oktatási rendszernek köszönhetően manapság az a groteszk helyzet állt elő, hogy a fekete nők számítanak a legképzettebbnek (Black women are the most educated group in the U.S., thoughtco.com, 2020. 06. 19.). Ez tökéletesen jellemzi az általános műveletlenség szintjét.

Fizikai és mentális képességeik elégtelensége miatt tízből hét amerikai fiatal alkalmatlan a katonaságra, és a legtöbb szakmai pályára is (71% of young people are ineligible for the military – and most carreers, too, usatoday.com, 2019. 05. 14.). Az amerikai millenniumi korosztály tagjai világviszonylatban is a legképzetlenebbek közé tartoznak (American Millennials are among the world’s least skilled, fortune.com, 2015. 03. 10.). A 13–25 évesek 88 százaléka úgy véli, hogy a feketéket hátrányos megkülönböztetés éri a társadalomban, és ezért mind a közösségi médiában, mind az utcai tüntetéseken támogatja a fehérellenes BLM terrormozgalom céljait (How Gen Z really feels about race, equality, businessinsider.com, 2020. 06. 10.). A millenniumiak (25–40 évesek) több mint egyharmada kifejezetten támogatja a kommunizmust (More than a third of millennials polled approve of communism, marketwatch.com, 2019. 11. 02.). Az amerikai főiskolások még a korosztálybeli átlagnál is nagyobb hívei a kommunizmusnak, amikor a szólásszabadság korlátozásáról van szó. Érdekes módon a vallásosak sokkal elkötelezettebbek a szólásszabadság mellett, mint a vallástalanok. A mormonok 81, a fehér evangéliumi keresztények 71, a protestánsok 64 és a katolikusok 62 százaléka fontosabbnak tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, mint a politikailag korrekt beszédmódot. Ezzel szemben a zsidó főiskolások 65 és a vallástalanok 54 százaléka a befogadást részesíti előnyben (Forget the First Amendment: 41% of college students believe hate speech SHOULD NOT be protected by the constitution, dailymail.co.uk, 2019. 05. 31.).

Az utóbbi évtizedben duplájára nőtt az önmagukat nem szokványos nemi beállítottságúnak nyilvánító amerikaiak aránya, így már az össznépesség több mint 7 és a 19–25 évesek (zoomerek) 21 százaléka tartozik ebbe a kategóriába (Record 7.1% of Americans identify as LGBTQ+, Gallup poll finds, theguardian.com, 2022. 02. 17.). Más felmérések szerint a legfiatalabb felnőttek 40 százaléka a szivárványos koalícióhoz (LMBTQ) sorolja magát, ahogyan a fiatal keresztények csaknem egyharmada is (Nearly 40 Percent of U.S. Gen Zs, 30 Percent of Young Christians Identify as LGBTQ, Poll Shows, newsweek.com, 2021.10.20.). Más felmérések szerint manapság már csak az amerikai fiatalok kevesebb mint fele számít szexuális értelemben normálisnak (Less than half of America’s youth are straight, new survey finds, thepinknews.com, 2016. 03. 11.). A Harvard és a Yale elsőéves hallgatói közül minden ötödik nem heteroszexuálisnak vallja magát, tehát ezeken az egykori elit egyetemeken magasabb a nem heteroszexuális diá­kok aránya, mint a konzervatívoké (More Harvard, Yale freshmen identify as LGBTQ than as conservative, surveys find, nbcnews.com, 2018. 09. 04.).

A harvardi diákok extremitása statisz­ti­kai­lag is kimutatható: 60 százalékuk legalizálná a marihuánát, 90 százalékuk támogatja az azonos neműek házasságát, 18 százalékuk nemileg a szokványostól eltérő  beállítottságú, ezek 67 százaléka mentálhigiénés szolgáltatást is igénybe vett egyetemi évei alatt (The Class of 2014 by numbers, thecrimson.com).

Tavaly a kilenc leggazdagabb amerikai összvagyona 341 milliárd dollárra nőtt, az amerikai középosztályé viszont drámai mértékben csökkent. A jelenleg 77,5 millió háztartásból álló középosztály nemzeti vagyonból való részesedése 26,6 százalékra esett, szemben a legvagyonosabbak által birtokolt 27 százalékos részesedéssel. Ez először fordult elő az USA történelmében.

A fejlett országok közül az USA-ban legnagyobbak a vagyoni különbségek, ahol 40 millióan élnek szegénységben (UN report: With 40 M in poverty, US most unequal developed nation, upi.com, 2018. 06. 22), ahol a középosztálybeliek közül is sokan a szakadék szélén táncolnak anyagilag (63% of Americans are living paycheck to paycheck – including nearly half of six-figure earners, cnbc.com, 2022. 10. 24.), és ahol a felnőtt népesség több mint a fele annyira nincstelen, hogy képtelen lenne fedezni akár csak egy ezerdolláros (kb. 350 ezer forintos) váratlan kiadást is (56% of Americans can’t cover a $1,000 emergency expense with savings, cnbc.com, 2022. 01. 19.).

Egy viszonylag friss egyetemi tanulmány szerint 29 millió amerikainak, vagyis a népesség 11 százalékának néha vagy gyakran nincs mit ennie. Ez drámai növekedés 2018-hoz képest, amikor még csak 8 millió amerikai éhezett. A növekvő „élelmiszer-bizonytalanság” leginkább az alsó középosztályt sújtja. A 35–50 ezer dollár éves jövedelmű családok 12 százalékának nincs elég pénze ennivalóra. Az éhezők 22 százaléka fekete, 42 százaléka pedig fehér, vagyis az össznépességben elfoglalt 13 százalékos számarányukhoz képest a feketék közül relatíve többen éheznek (Not enoug to eat: COVID-19 Deepens America’s Hunger Crisis, frac.org, 2020. szeptember).

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Május 9-én hajnalban nyolc határozott ember betört az újvidéki Crni Ovan közösségi kávézóba, ahol felforgatták az asztalokat és a székeket, s az elborított bútorokra kifeszítették Vajdaság tartomány zászlaját – szomorkodik a szélsőbalos Mérce.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

Másképp alakulhatott volna a második világháború és vele együtt a világtörténelem, ha Adolf Hitler tervei szerint megszállják németek a Wight-szigetet – írja We March Against England: Operation Sea Lion, 1940-41 című könyvében Robert Forczyk hadtörténész.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

A második világháborúban Finnország két különbejáratú háborút is vívott a Szovjetunióval, és a finnek 1940-es téli háborús sikere azóta is sokszor előkerül annak példájaként, hogy egy kis ország is képes lehet megállítani egy szuperhatalmat.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.