Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Európa Erőd Szövetség immár négy éves múltra tekint vissza. Sem a világjárvány okozta lezárások, sem a jelenleg is dúló háború nem kedvezett egy ilyen jellegű pán-európai ernyőszervezet tevékenységének, de minden nehézség ellenére az erőd falai állnak, a szövetség tovább bővült.

2023-ban Budapest adott otthont az Európa Erőd Szövetség gyűlésének, ahol az alapítószervezetek az elkövetkezendő év offline és online tevékenységéről egyeztettek, illetve döntés született új szervezetek csatlakozási szándékáról is.

Bulgáriából a Bolgár Nemzeti Unió, Németországból az NPD - Die Heimat, Csehországból a Nacionalisté, Magyarországról pedig Mozgalmunk képviseltették magukat a Szövetség alapítószervezeti közül. Francia bajtársaink a Les Nationalistes technikai okokból nem tudtak jelen lenni az eseményen, de egy videóüzenet formájában eljuttatták álláspontjukat az aktuális kérdések kapcsán.

Emlékezetes, hogy a Szövetség 2019-es megalakulása után a hatóságok betiltották a lengyel bajtársak szervezetét, így a Szturm sajnos az elmúlt években nem tudott aktív tagja lenni a közösségnek. Az idei gyűlésen sikerült megoldást találni a problémára, így a jövőben az Autonom Poldand fogja képviselni Lengyelországot, kezdetben tagjelölti minőségben.

A gyűlésen jelen volt az orosz nacionalistákat tömörítő Russian Center és egy fiatal francia bajtársakból álló csoport delegációja a RED Angers. Utóbbi két szervezet a közeljövőben informális viszony keretei közt működik együtt Szövetséggel, bízva abban, hogy a jövőben szorosabbra fűződnek a köteléket a szervezetek közt.

A Légió Hungária ezúton is köszönetet mond minden résztvevő szervezetnek. Hiszünk benne, hogy a jövőben az Európa Erőd Szövetség képes lesz a teljes kontinenst lefedni, és emlékeztethetjük rá a társadalmakat: Európa nem egyenlő az EU-val, az öreg kontinensnek vissza kell találnia ahhoz a szerephez, mely annak idején a világ meghatározó erejévé tette. Mindez azonban csak a nemzetállamok valós és őszinte szövetsége révén valósulhat meg.

A péntektől vasárnapig tartó gyűlés lezárásaként a szervezetek delegációi mécsest gyújtottak a Hősök terén található ismeretlen katona sírjánál.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ausztria bejelentette, hogy egy rendőrőrsnek is helyet adó „emberi jogi képzési központ” létesül Adolf Hitler egykori nagynémet vezér és kancellár Braunau am Innben található szülőházában.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Másképp alakulhatott volna a második világháború és vele együtt a világtörténelem, ha Adolf Hitler tervei szerint megszállják németek a Wight-szigetet – írja We March Against England: Operation Sea Lion, 1940-41 című könyvében Robert Forczyk hadtörténész.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

"Sohasem gondoltunk a békére, még abban az évben sem, amikor teljesen el voltunk szigetelve, és amikor könnyedén megkaphattuk volna a brit birodalomra nézve jelentősebb veszteségek nélkül és az önök kárára. Miért gondolnánk rá most? Hiszen a győzelem már miénk, mindhármunké", írta Churchill Sztálinnak 1944. január 24-én.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Jól emlékszem, 1945. január 19-e volt. Mi, gyerekek már feküdtünk szüleim Barcika alsói házában. Éjszaka két pulin zörgetett be, puskával a vállán: értem jöttek.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Az 1945 novemberében kezdődő nürnbergi koncepciós perben a Nagy-Britannia, Franciaország, a Szovjetunió és az Egyesült Államok által létrehozott Nemzetközi Katonai Törvényszék a legyőzött nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom 24 prominens katonai, politikai és gazdasági vezetőjének egyoldalú felelősségét állapította meg a második világháború bűneiben.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.