Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Ausztriai írók egy klikkje azt követeli, hogy Burgenland tartomány változtassa meg himnuszát – miután kiderült, hogy annak szerzője „aktív náci” volt, jelentsen ez bármit. De az eszement vita már a tartományok több mint felét érinti – jelentette az AFP.

Az múlt átírásának kényszerében szenvedő osztrák írókat képviselő csoport szerint az érintett himnuszokat mind olyan zeneszerzők vagy írók írták, akik „aktívan támogatták a náci rezsimet”, amin nem sok csodálkozni való van, hiszen annak idején nagyjából mindenki támogatta a hatalmat.

A miniszterelnöknek címzett nyílt levélben az olvasható, hogy Burgenland 1936-ban írt himnuszának zeneszerzője – horribile dictu – „náci párttag” volt.

Az írók szerint „nagyszerű, példaértékű jel lenne”, ha új himnuszt írnának, amely „a mai generációk és művészek szellemét és munkásságát tükrözi, akik Burgenlandban születtek és nőttek fel”.

(Egyébként az még nagyszerűbb lenne, ha Magyarország Őrvidék néven ismert történelmi földjét visszaszolgáltaltnák, amelyből a soha korábban nem létezett Burgenland tartományt fabrikálták 1920 környékén.)

Herbert Brettl történész szerint nem a szöveggel van probléma, csak a szerzőjének a „náci rezsimhez való kötődésével”.

Karintia, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Salzburg tartományok himnuszát is „problémásnak” találták, de eddig egyiket sem változtatták meg.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

A biztonsági erők több száz fegyvert, valamint horogkeresztes zászlókat és kellékeket foglaltak le Ausztriában hazafias motorosokhoz köthető ingatlanokban.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Egy szövetségi esküdtszék 63 vádpontban ítélte el Robert Bowerst, azt az ötvenéves férfit, aki 2018 októberében tizenegy zsidóval végzett egy pittsburghi zsinagógában.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Alig néhány hónappal a harcok után elindult a feleslegessé vált eszközök hasznosítása a megszállt és kettészakított Németországban.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.