Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A rendőrségi indoklás szerint nem történt bűncselekmény a zsidó-liberális média képviselőit „nyilaskeresztre emlékeztető” szimbólum elhelyezésénél. Arról, hogy milyen szakértői vélemények alapján szűntették meg a vizsgálatot, részleteket nem árultak el, de azt közölték, hogy gyanúsítotti kihallgatás nem történt az ügyben.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a sajtó megkeresésére elmondta, a főváros részéről az ügyet lezártnak tekintik az „egyértelműen a temetői rendeletbe ütköző”, szintén a kereszttel és a Szálasiné Lutz Gizella mellett Szálasi Ferencet is ábrázoló képpel a sírkőre kerülő „Szálasi Ferenc emlékére” felirat letakarásával. A képpel kapcsolatban elmondta, sok sírkövön látni hasonlókat, a sírban nyugvókat akár családjuk körében, így az ellen kifogásuk nem lehet.

A keresztről való döntést sem tartja önkormányzati hatáskörnek, hiszen az ehhez hasonló ideológiai, jelkép-értelmezési kérdések messzemenő vitákat szülnének, amik nem egy városvezetés feladatai. A jelkép vizsgálatának Magyar Tudományos Akadémia általi vizsgálatát ugyan maga a főváros is tervbe vette, de az üggyel kapcsolatos rendőrségi nyomozás elindulása miatt végül nem látták azt szükségesnek.

Kiss Ambrus elmondta azt is, nem szeretnék, hogy politikai csatatérré változzon a temető, remélik, hogy a jelenlegi állapot és a rendőrségi döntés nyomán valamelyest nyugvópontra juthat a sír körüli „botrány”.

Meg nem erősített információk szerint amíg a sírkő az első cikkek megjelenése idején „szabályellenesen”, az elvárt engedélyeztetési folyamat végigjárása nélkül került a helyére, addig ma már szabályosan áll ott.

A temetőhöz időközben beadták a szükséges vázrajzot, amin a feliratokat, jelképeket egyébként nem kell szerepeltetni, így a sírjel jelenlegi állapotában szabályosnak tekintendő.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

A Ku Klux Klan egykori vezetőjét, David Duke-ot a fehér fajvédő Nick Fuentes online személyiség támogatóival együtt demonstrált Detroitban.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

Egy szövetségi esküdtszék 63 vádpontban ítélte el Robert Bowerst, azt az ötvenéves férfit, aki 2018 októberében tizenegy zsidóval végzett egy pittsburghi zsinagógában.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette. 

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.