Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A rendőrségi indoklás szerint nem történt bűncselekmény a zsidó-liberális média képviselőit „nyilaskeresztre emlékeztető” szimbólum elhelyezésénél. Arról, hogy milyen szakértői vélemények alapján szűntették meg a vizsgálatot, részleteket nem árultak el, de azt közölték, hogy gyanúsítotti kihallgatás nem történt az ügyben.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a sajtó megkeresésére elmondta, a főváros részéről az ügyet lezártnak tekintik az „egyértelműen a temetői rendeletbe ütköző”, szintén a kereszttel és a Szálasiné Lutz Gizella mellett Szálasi Ferencet is ábrázoló képpel a sírkőre kerülő „Szálasi Ferenc emlékére” felirat letakarásával. A képpel kapcsolatban elmondta, sok sírkövön látni hasonlókat, a sírban nyugvókat akár családjuk körében, így az ellen kifogásuk nem lehet.

A keresztről való döntést sem tartja önkormányzati hatáskörnek, hiszen az ehhez hasonló ideológiai, jelkép-értelmezési kérdések messzemenő vitákat szülnének, amik nem egy városvezetés feladatai. A jelkép vizsgálatának Magyar Tudományos Akadémia általi vizsgálatát ugyan maga a főváros is tervbe vette, de az üggyel kapcsolatos rendőrségi nyomozás elindulása miatt végül nem látták azt szükségesnek.

Kiss Ambrus elmondta azt is, nem szeretnék, hogy politikai csatatérré változzon a temető, remélik, hogy a jelenlegi állapot és a rendőrségi döntés nyomán valamelyest nyugvópontra juthat a sír körüli „botrány”.

Meg nem erősített információk szerint amíg a sírkő az első cikkek megjelenése idején „szabályellenesen”, az elvárt engedélyeztetési folyamat végigjárása nélkül került a helyére, addig ma már szabályosan áll ott.

A temetőhöz időközben beadták a szükséges vázrajzot, amin a feliratokat, jelképeket egyébként nem kell szerepeltetni, így a sírjel jelenlegi állapotában szabályosnak tekintendő.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Manapság a multinacionális nagyvállalatok számítanak a woke-izmus legbefolyásosabb terjesztőinek, ami paradoxonnak tűnik, tekintettel a baloldal fennen hangoztatott kapitalizmusellenességére.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Másképp alakulhatott volna a második világháború és vele együtt a világtörténelem, ha Adolf Hitler tervei szerint megszállják németek a Wight-szigetet – írja We March Against England: Operation Sea Lion, 1940-41 című könyvében Robert Forczyk hadtörténész.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

"Sohasem gondoltunk a békére, még abban az évben sem, amikor teljesen el voltunk szigetelve, és amikor könnyedén megkaphattuk volna a brit birodalomra nézve jelentősebb veszteségek nélkül és az önök kárára. Miért gondolnánk rá most? Hiszen a győzelem már miénk, mindhármunké", írta Churchill Sztálinnak 1944. január 24-én.

Göbbels ezt a beszédét 1928. január 9-én mondta el. Ez a legterjedelmesebb fejtegetése a propaganda természetéről. Annál érdekesebb, mert korai időpontban hangzott el.

A francia kormány ígéretet tett arra, hogy a jövőben betiltja a „szélsőjobboldali” megmozdulásokat, miután egy múlt heti párizsi felvonulás engedélyezése heves zsidó-liberális hisztériát váltott ki.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

A nyugati szövetségesek és Németország között többször is volt hadifogolycsere a második világháború alatt, ám ezeket nem volt könnyű megszervezni.

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

Abbahagyták Hollandiában az állítólag a visszavonuló németek által a második világháború idején állítólag elásott többmillió eurós kincs utáni kutatást.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.