Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Horvátországban december 1-jén népszavazást tartottak, amelynek eredményeként a házasságot kizárólag egy férfi és egy nő közötti életközösségként kell meghatározni az Alkotmányban.

Zoran Milanovic miniszterelnök, aki ellene volt a konzultációnak, vesztesen került ki a népszavazásból. „Nagyon szomorú ez a népszavazás” – nyilatkozta a homokospárti kormányfő. A győzelem „A család nevében” elnevezésű szervezetet (és az egészséges lelkületű embereket) illeti, amely elindította a katolikus egyház által is támogatott kezdeményezést.

Az alkotmányos probléma terén elsöprő a győzelem: a szavazók 65,77%-a igent mondott a heteroszexuális házasság kizárólagos meghatározására a horvát Alkotmányban. 33,62% a nemmel szavazottak aránya. Viszonylag alacsony volt a szavazási részvétel, de a 3,8 millió szavazati joggal rendelkező személy közül 38% oda járult az urnákhoz, a népszavazás így teljesen érvényes.

Ennek következtében az alkotmányos törvénymódosítás csatlakozik öt uniós országhoz (Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország és Bulgária), amelyekben már létezik a házasság kizárólagosan heteroszexuális párokra vonatkozó alkotmányos megfogalmazása.

Hiábavaló volt tehát az elmúlt napokban közzé tett felhívás a népszavazás ellen Ivo Josipović, horvát államfő, liberális "értelmiségiek" és a horvát média buzipárti felének részéről, amely bojkottálta a szavazás eredményének közzé tételét.

A brüsszeli degeneráltak érdekeit végletekig kiszolgáló cionista zágrábi kormány éles reakcióval válaszolt a népszavazásra, „feleslegesnek” nevezve az igenek győzelmét, és bejelentette, hogy néhány héten belül új törvényt hoznak a buzi és leszbikus párok közötti "polgári együttéléséről".

(MTI nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

Az NPR amerikai zsidó-liberális médiaintézmény arról közölt terjedelmes beszámolót, hogy az Egyesült Államokban egyre több „szélsőséges gyűlöletcsoport” alakul, és ezek hálózatba szerveződnek.

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

1879. december 21-én született Joszif Visszarionovics Sztálin, aki három évtizeden át volt a Szovjetunió legfőbb vezetője. 

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A 19 éves Sai Varshith Kandulát többek között az elnök és családja, illetve az alelnök és családja testi épségének veszélyeztetésével vádolhatják meg.

Az alábbi írás a szerző utolsó írása, amelyet 1999. augusztusában vetett papírra és a Magyar Összetartás 1999. novemberi számában látott napvilágot.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.