Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

A TikTok vezetőivel folytatott le zárt telefonos hívást néhány hírhedt zsidó szupremácista. Sacha Baron Cohen mellett többek közt Debra Messing és Amy Schumer beszélgetett Adam Presserrel, a TikTok műveleti vezetőjével és Seth Melnick-kel, a globális felhasználói műveletekért felelős vezetőjével. A cég a beszélgetést azután kezdeményezte, hogy a múlt héten nyílt levélben szólították fel cselekvésre a TikTokot – írja a Rolling Stone.

„A TikTok a nácik óta a legnagyobb antiszemita mozgalmat hozza létre” – jelentette ki Cohen, aki szerint volna mód arra, hogy a platform „átkapcsoljon egy kapcsolót”, hogy fékezze a növekvő antiszemitizmust.

Presser, aki Melnickkel együtt egyébként szintén zsidó, azt mondta, hogy nincs ilyen „varázsgomb”, de elismerte, hogy Cohen megjegyzéseiben „van igazság”, a közösségi média cégeknek muszáj lenne többet tenni a kérdésben.

Presser szerint az egyértelműen sértő tartalmakat eltávolítják a TikTok moderátorai, de azt mondta, hogy az volt eddig az alapvető hozzáállásuk, hogy ha valaki nem világosan vagy véletlenül használ esetleg sértő kifejezéseket, azt sokszor elfogadható beszédnek minősítik.

Messing viszont arra kérte a céget, hogy gondolják át ezt a politikát, és többmindent tiltsanak, hiszen ez szerinte „felelősségteljesebb”, mint azt mondani, hogy „néhány ember más módon használja a platformot, mint ahogy azt mi megalkottuk”.

A színésznő úgy folytatta: „Megértem, hogy ez nagyon-nagyon nehéz és bonyolult, de így viszont ti vagytok a zsidógyűlölet terjesztésének fő platformja.”

A közösségi média platformok nehezen tudnak lépést tartani a zsidókat sértő beszéd terjedésével, amely az izraeli-Hamász háború kezdete után pörgött fel.

Az X, a Meta és a YouTube és a TikTok is kapott figyelmeztetést az Európai Bizottságtól, hogy a „félretájékoztatás”, valamint az „erőszakos és gyűlöletkeltő tartalom terjesztése” az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvényébe ütközhet.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tetovált „náci” jelképek miatt két és fél évi felfüggesztett szabadságvesztéssel zárult egy három évvel ezelőtti ausztriai nyaralás egy magyar férfi számára. Az illető vesztét az okozta, hogy egy tónál fürdőruhára vetkőzött.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.