Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

A TikTok vezetőivel folytatott le zárt telefonos hívást néhány hírhedt zsidó szupremácista. Sacha Baron Cohen mellett többek közt Debra Messing és Amy Schumer beszélgetett Adam Presserrel, a TikTok műveleti vezetőjével és Seth Melnick-kel, a globális felhasználói műveletekért felelős vezetőjével. A cég a beszélgetést azután kezdeményezte, hogy a múlt héten nyílt levélben szólították fel cselekvésre a TikTokot – írja a Rolling Stone.

„A TikTok a nácik óta a legnagyobb antiszemita mozgalmat hozza létre” – jelentette ki Cohen, aki szerint volna mód arra, hogy a platform „átkapcsoljon egy kapcsolót”, hogy fékezze a növekvő antiszemitizmust.

Presser, aki Melnickkel együtt egyébként szintén zsidó, azt mondta, hogy nincs ilyen „varázsgomb”, de elismerte, hogy Cohen megjegyzéseiben „van igazság”, a közösségi média cégeknek muszáj lenne többet tenni a kérdésben.

Presser szerint az egyértelműen sértő tartalmakat eltávolítják a TikTok moderátorai, de azt mondta, hogy az volt eddig az alapvető hozzáállásuk, hogy ha valaki nem világosan vagy véletlenül használ esetleg sértő kifejezéseket, azt sokszor elfogadható beszédnek minősítik.

Messing viszont arra kérte a céget, hogy gondolják át ezt a politikát, és többmindent tiltsanak, hiszen ez szerinte „felelősségteljesebb”, mint azt mondani, hogy „néhány ember más módon használja a platformot, mint ahogy azt mi megalkottuk”.

A színésznő úgy folytatta: „Megértem, hogy ez nagyon-nagyon nehéz és bonyolult, de így viszont ti vagytok a zsidógyűlölet terjesztésének fő platformja.”

A közösségi média platformok nehezen tudnak lépést tartani a zsidókat sértő beszéd terjedésével, amely az izraeli-Hamász háború kezdete után pörgött fel.

Az X, a Meta és a YouTube és a TikTok is kapott figyelmeztetést az Európai Bizottságtól, hogy a „félretájékoztatás”, valamint az „erőszakos és gyűlöletkeltő tartalom terjesztése” az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvényébe ütközhet.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Az emigrációs hungarista sajtó évtizedeken keresztül főmunkatársának számító Koós Kálmán hosszú betegség után, 2006. júliusában, 91 éves korában a Colorado állambeli Denverből (USA) tért meg a teremtőjéhez.

Izraelben őrzik a „holokauszt főszervezőjének” tartott birodalmi SS-főnök, Heinrich Himmler több száz magánlevelét, fényképét és egyéb személyes dokumentumát.

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

A csodafegyver (Wunderwaffe) fogalma a második világháború idejéről származik, amikor a németek korábban soha nem látott haditechnikákat fejlesztettek és próbáltak csatasorba állítani, és azzal eldönteni a háború kimenetelét.

Az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy 2023-24-ben 7,1 százalékkal – a tavalyi 14 millió fontról, 15 millió fontra (kb. 6,5 milliárd forint) – növeli a zsidók védelmére szánt támogatását.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

Civilizációs összeomlás lett volna a célja annak a célzott terrortámadásnak Baltimoreban, amelyet egy floridai nemzetiszocialista csoport vezetője és egyik női tagja állítólag hónapokon át tervezett.

Járványhoz hasonlította a fehér létet egy Damon Young nevű néger, s bár a New York Timesban is publikáló szerző kiirtandó közegészségügyi kockázatnak is nevezte a fehér létet, a gyűlöletkeltő írás nem keltett nagyobb hullámokat az amerikai közéletben.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

A miskolci légvédelmi tüzérosztály zászlósaként 1945. május 10-én kerültem szovjet fogságba Csehszlovákia területén, Prossnitzban.

Holokauszttagadás miatt büntetőbíróság elé kell állnia Belgiumban Dries Van Langenhovénak, a flamand radikális jobboldali Vlaams Belang (Flamand érdek) párt volt szövetségi parlamenti képviselőjének.

Kevesen tudják, hogy a második világégés idején a Szent Korona földjét védő honvédeink a német fegyvertársaktól igazi nagymacskákat is kaptak. A magyar kezek által megszelídített ragadozók sokszor nagyot haraptak a vörös rém testéből. A legsikeresebb vadász Tarczay Ervin páncélos százados volt.

A Nagynémet Birodalom körüli rejtélyekre eddig is számos összeesküvés-elmélet épült, a közelmúltban talált titokzatos érme pedig csak népszerűsíti a legendákat.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Az olajipar a németországi export miatt, a Balkán, Ukrajna és a Nagynémet Birodalom közötti elhelyezkedés pedig a közlekedés szempontjából tette jelentőssé hazánkat, ezért tonnaszám szórták a bombát a magyar földek felett a „felszabadítók”.

1944. július 20-án reggel hat órakor két tiszt lépett ki a berlini Wannsee villanegyed egyik házából. Laus Schenk von Stauffenberg gróf vezérkari ezredes és jogász bátyja, Bertold tengerésztiszt.

A perui drogügyi nyomozók 58 kilogramm Adolf Hitler nevével márkázott horogkeresztes fóliába csomagolt kokaint foglaltak le. A szállítmány Belgiumba tartott.

A nemzetiszocialista vezérkar tagjai között nem kevés zseni akadt, de közülük is magasan kiemelkedett Albert Speer, a Nagynémet Birodalom főépítésze és későbbi fegyverkezési minisztere.

1944. június 10-én a magyar honvédség német fegyverekre való fokozatos átfegyverzéséről szóló megállapodás megkötésére kertül sor, mivel a német hadvezetés szövetségeseit korszerű fegyverzettel kívánta ellátni. 

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

A Németországban 1938. november 9-én zajlott a Kristályéjszaka elnevezést a betört kirakatokból szertehulló üvegszilánkokról kapta.