Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Luftwaffe vezetői korán felismerték, hogy egy képzett pilóta nagyon sokat ér.

Ezért több felszerelést is kifejlesztettek és egyéb intézkedéseket is tettek arra, hogy a pilóták túlélési esélyeit javítsák. Ezen a téren a német légierő egyértelműen világelső volt, különösen a világháború elején.

Mentőcsónak

Előny a háború elején: mentőcsónak és kutató-mentő szolgálat

A háború elején a túlélésre tett intézkedéseket tekintve a Luftwaffe egyértelműen a brit légierő előtt járt. Ezen a téren az egyik előnyt a felfújódó mentőcsónak jelentette. Ezt egy szén-dioxid patron fújta fel, és feltűnő színe volt, hogy a kutató-mentő szolgálat gépei könnyebben rátaláljanak. A mentőcsónak megakadályozta, hogy a pilóták a hideg vízben megfagyjanak.

A háború elején a brit pilóták számára egyáltalán nem biztosítottak mentőcsónakokat, ami miatt a hideg tengerben néhány perc alatt átfagytak.

Egy másik ezzel kapcsolatos erőfeszítés a kutató-mentő szolgálat volt. A Seenotdienst a világ legelső ilyen szervezete pilóták ezreit mentette ki a világháború folyamán. Ez a szervezet repülőgépekkel és hajókkal végezte a tevékenységét. Ezzel szemben a britek a háború elején csak motorcsónakokat használtak, ami jóval kevésbé volt sikeres.

1940-ben egy brit pilóta legjobb esélye az volt a túlélésre, hogyha a német Seenotdienst rátalált.

Mentőbója

A Rettungsboje

Egy további német találmány a területen a Rettungsboje volt. Ezeket a mentőbójákat a La Manche csatorna vizében helyezték el arra a célra, hogy a lelőtt pilóták huzamosabb ideig túl tudják élni a tengert, míg valaki értük jött.

Egy Rettungsboje több ember számára is biztosítani tudott meleg ruházatot, élelmiszert, vizet, és volt rádiójuk is, hogy jelezhessék az igényt a mentésre. Emellett szükség esetén fel lehetett húzni zászlót, hogy jelezzenek a közelben haladó hajóknak.

1940-ben a németek több, mint 50 mentőbóját helyzetek ki a Csatornába. Ezeket a brit és a német hajók is időközönként ellenőrizték, hogy elszállítsák a bajbajutottakat.

A britek ezt a fejlesztés később lemásolták.

Világháborús német katapultülés

Katapultülések

A második világháború alatt a Luftwaffe arra a következtetésre jutott, hogy a lelőtt gépek elhagyása közel sem volt mindig sikeres művelet. Az esetek 40 százalékában a kiugró pilóták sérüléseket szenvedtek. Ez a probléma ráadásul nőtt, mivel az egyre gyorsabb repülőgépekből egyre nehezebbé vált a kiugrás.

Erre a problémára reagálva fejlesztette ki a Luftwaffe a történelem első katapultüléseit, amit a gyakorlatban is alkalmaztak. A világháború folyamán legalább 3 különböző elven működő rendszert próbáltak ki. A legsikeresebbnek a lőportöltettel működő változat bizonyult. A világháború folyamán ez a technika legalább 60 német pilóta életét mentette meg.

A történelem legelső katapultálására éles helyzetben 1942-ben került sor egy német sugárhajtású repülőgép prototípusából.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

Zala megyében, a dombos Göcsejben fekszik Nova, "Göcsej szíve". A község eseményekben dús történetében akadt néhány olyan, amelyet érdemes feljegyezni. Ilyen volt Szálasi Ferenc látogatása 1945 februárjában.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

1945. január 24-én munka után hazafelé menet Budapesten, a Bethlen Gábor utcában mellém toppant két tatárképű szovjet katona, és fegyverrel egy közeledő, civilekből álló csoportba kényszerített.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

A „Historical Figures” – egy új mesterséges intelligencián alapuló chatbot alkalmazás – lehetővé teszi, hogy a történelem 20 ezer híres személyiségének bármelyikével beszélgessen az ember.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

1945. február elejére a neuhammeri táborban kiképzés alatt álló magyar hadosztályok (az SS 25. „Hunyadi” és 26. „Hungária” fegyveres-gránátoshadosztályai) által elfoglalt elhelyezési körleteket a szovjet csapatok egyre jobban megközelítették.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.