Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Luftwaffe vezetői korán felismerték, hogy egy képzett pilóta nagyon sokat ér.

Ezért több felszerelést is kifejlesztettek és egyéb intézkedéseket is tettek arra, hogy a pilóták túlélési esélyeit javítsák. Ezen a téren a német légierő egyértelműen világelső volt, különösen a világháború elején.

Mentőcsónak

Előny a háború elején: mentőcsónak és kutató-mentő szolgálat

A háború elején a túlélésre tett intézkedéseket tekintve a Luftwaffe egyértelműen a brit légierő előtt járt. Ezen a téren az egyik előnyt a felfújódó mentőcsónak jelentette. Ezt egy szén-dioxid patron fújta fel, és feltűnő színe volt, hogy a kutató-mentő szolgálat gépei könnyebben rátaláljanak. A mentőcsónak megakadályozta, hogy a pilóták a hideg vízben megfagyjanak.

A háború elején a brit pilóták számára egyáltalán nem biztosítottak mentőcsónakokat, ami miatt a hideg tengerben néhány perc alatt átfagytak.

Egy másik ezzel kapcsolatos erőfeszítés a kutató-mentő szolgálat volt. A Seenotdienst a világ legelső ilyen szervezete pilóták ezreit mentette ki a világháború folyamán. Ez a szervezet repülőgépekkel és hajókkal végezte a tevékenységét. Ezzel szemben a britek a háború elején csak motorcsónakokat használtak, ami jóval kevésbé volt sikeres.

1940-ben egy brit pilóta legjobb esélye az volt a túlélésre, hogyha a német Seenotdienst rátalált.

Mentőbója

A Rettungsboje

Egy további német találmány a területen a Rettungsboje volt. Ezeket a mentőbójákat a La Manche csatorna vizében helyezték el arra a célra, hogy a lelőtt pilóták huzamosabb ideig túl tudják élni a tengert, míg valaki értük jött.

Egy Rettungsboje több ember számára is biztosítani tudott meleg ruházatot, élelmiszert, vizet, és volt rádiójuk is, hogy jelezhessék az igényt a mentésre. Emellett szükség esetén fel lehetett húzni zászlót, hogy jelezzenek a közelben haladó hajóknak.

1940-ben a németek több, mint 50 mentőbóját helyzetek ki a Csatornába. Ezeket a brit és a német hajók is időközönként ellenőrizték, hogy elszállítsák a bajbajutottakat.

A britek ezt a fejlesztés később lemásolták.

Világháborús német katapultülés

Katapultülések

A második világháború alatt a Luftwaffe arra a következtetésre jutott, hogy a lelőtt gépek elhagyása közel sem volt mindig sikeres művelet. Az esetek 40 százalékában a kiugró pilóták sérüléseket szenvedtek. Ez a probléma ráadásul nőtt, mivel az egyre gyorsabb repülőgépekből egyre nehezebbé vált a kiugrás.

Erre a problémára reagálva fejlesztette ki a Luftwaffe a történelem első katapultüléseit, amit a gyakorlatban is alkalmaztak. A világháború folyamán legalább 3 különböző elven működő rendszert próbáltak ki. A legsikeresebbnek a lőportöltettel működő változat bizonyult. A világháború folyamán ez a technika legalább 60 német pilóta életét mentette meg.

A történelem legelső katapultálására éles helyzetben 1942-ben került sor egy német sugárhajtású repülőgép prototípusából.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

Regisztrált az X-re Ilaria Salis olasz EP-képviselő, aki Magyarországon az antifa támadások elsőszámú gyanúsítottjaként lett ismert. 

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

Az AfD 67 éves politikusa, Stefan Hrdy épp az autójából kiszállva próbált bejutni az épületbe, amikor körülbelül 20 antifasiszta állta el az útját.

Az antifasiszta szervezetek szerint Németországban megnövekedett az „antiszemita vandalizmus” a zsidó holokausztnak állított emlékműveknél.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.