Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A rendszergazdák és médialakájaik kincstári hurráoptimizmusa ellenére egyre mélyül a válság az Egyesült Államokban, ezzel együtt fokozódik a társadalmi/etnikai feszültség és növekszik az establishment nyugtalansága.

Nem véletlen, hogy rohamléptekkel halad az ország rendőri egységeinek speciális kiképzése izraeli szakértők irányításával és az Államvédelmi Hivatal (DHS, a helyi Securitate) bábáskodásával. Az amerikai rendőrség „izraelizálódása” akkor kezdődött, amikor a DHS élén egy Michael Chertoff nevű amerikai-izraeli kettős állampolgár állt W. Bush jóvoltából. Maga a folyamat azt a sémát követi, amelyet a Közel-Kelet úgymond „egyetlen demokráciájában” kísérleteztek ki „élesben”, és amelynek főbb jellemzői a következők: a rendőrség teljes militarizációja, a „belső ellenséggel” szemben katonai harcmodor alkalmazása, a törvényesség, az alkotmány, a polgári jogok figyelmen kívül hagyása, a hatalom korlátlan koncentrációja és korrupciója, a disszidencia drasztikus elfojtása, szisztematikus megfélemlítés a választások ellenőrzésére, a népesség tömeges internálásának előkészítése, adott esetben totális katonai erő bevetése bombázással, nehéztüzérséggel, sommás kivégzésekkel.

Miközben az amerikaiak többsége apatikusan tűri egyéni szabadságjogaik fokozatos és folyamatos kormányzati szűkítését, az utóbbi időben néhányan hangot adtak nyugtalanságuknak emiatt. Az alábbiakban könyvismertetőkből idézünk – kommentár nélkül. John W. Whitehead „egy a rendőrállammá válás végső stádiumában lévő nemzet dermesztő portréját” festi meg Farkasok kormánya: a kialakuló amerikai rendőrállam (A Government of Wolves: The Emerging American Police State, 2013) címmel. Könyve „egy furcsa új világról beszél, amelyben a rendőrség előbb lő és utána kérdez, és az amerikaiakat bűnözőként és törvényen kívüliként kezelik; amelyben a törvények mindent kriminalizálnak, a konyhakerti növények termesztésével kezdve. A tekintélyes alkotmányjogász szerző feltérképezi Amerika átalakulását egy »mi, a nép« által kormányzott demokratikus társadalomból egy olyan környezetté, ahol a törvény betartása az elnyomás egy másik eszközévé válik. Leleplezi egy egyre áthatóbb és militaristább felügyelő-felderítő állam belső működését, ahol nincs hova futni és nincs hova bújni a kormány mindent tudó, mindent látó szemei elől. Bebizonyítva, hogy a fikció most valósággá válik, a könyv azt is bemutatja, hogy az olyan sci-fi filmek, mint a Különvélemény, az 1984, a Mátrix, az Elpusztíthatatlanok és a V, mint vérbosszú miként jelölték ki az utat egy futurisztikus társadalommá váló Amerika felé, amelyben egy passzív, tudatlan csőcselék egy hatalmaskodó, ellenőrizetlen kormányt eredményez. Ettől a jövőtől óvott George Orwell.”

Radley Balko, a The Washington Post oknyomozó riportere szerint az utóbbi néhány évtized alatt az amerikai rend­őrök egyre inkább kezdenek katonákra hasonlítani. „A következmények borzalmasak: az otthon többé már nem egy szentély, az alkotmány negyedik kiegészítését (amely az oktalan házkutatásoktól védi az állampolgárt) kizsigerelték, és a rendőrséget ma arra kondicionálják, hogy az állampolgárokat, akiket szolgál, ellenségnek lássa.” A harcos zsaru felemelkedése: az amerikai rendőri erők militarizációja (Rise of the Warrior Cop: The Militarization of America’s Police Forces, 2013) c. könyvében Balko megállapítja, hogy „a politikusok meggondolatlan és hajthatatlan hadüzenetei az olyan homályos ellenségeknek, mint a bűnözés, a kábítószer és a terror, elmosták a különbséget rendőr és katona között, és hogy egyetlen nemzedék alatt egy lopakodó harctéri mentalitás (a creeping battlefield mentality) miként szigetelte és idegenítette el az amerikai rendőröket, és állította őket ütköző pályára a szabad társadalom értékeivel”.

„Az alapító atyák nem ismernék fel a mai Amerikát”, írja Az USA mint rendőrállam: hogyan válik Orwell rémálma a mi valóságunkká (Police State USA: How Orwell’s Nightmare is Becoming our Reality, 2014) című kötetének ismertetőjében Cheryl K. Chumley, a The Washington Times újságírója, majd így folytatja: „Az Isten adta szabadságjogokat, amelyekért az alkotmányban síkra szálltak, az évek során szétporlasztotta az egyre tolakodóbb kormány, amely hajlamos életünk valamennyi aspektusát ellenőrizni a biztonság nevében. (…) Támadják a szólás szabadságát, a fegyverviselési jogot, a magántulajdont és a vallásszabadságot. Az alkotmányt ugyanarra a szemétdombra dobták, mint a Bibliát. (…) A könyv megörökíti, hogy Amerika miként jutott el arra a pontra, hogy de facto rendőrállammá vált, és mi vezetett egy ellenőrizetlen kormányhoz, amely egyre inkább figyelmen kívül hagyja az alkotmányt, és 9/11 biztonsági félelmeit arra használja fel, hogy igazolja állampolgárai kikémlelését. (…) Azzal, hogy a média elmulasztja védelmezni az állampolgári jogokat, díszletet ad ehhez a csúszós lejtőhöz.”

A neves jogvédő és bestselleríró Glenn Greenwald így summázza a helyzetet. „A rendőrség militarizációja súlyos és közvetlen veszélyeket jelent az alapvető politikai szabadságjogokra nézve is, beleértve a szólás, a sajtó és a gyülekezés szabadságának jogát. (…) Kétségtelenül a hazai eltérő vélemény elfojtása a rendőrség militarizációjának egyik fő célja. (…) A bűnüldözési tisztviselők és a politikacsinálók Amerikában nagyon jól tudják, hogy a komoly tiltakozások – és még ennél több is – elkerülhetetlenek a gazdasági felfordulás és szenvedés miatt, amelyet az Egyesült Államok az utóbbi három évben látott (és látni fog az előrelátható jövőben). Éppen azért paramilitarizálja a rendőri erőit, hogy ellenőrzése alatt tartsa ezt a fajta hazai zavargást, és egyszerűen lehetetlen elképzelni, hogy nem fogják bevetni őket a növekvő tiltakozó mozgalom ellen, amely a durván és korrupt módon egyenlőtlen forrásmegosztást veszi célba. (…) E militarizáció nagy részét Rettentő Külföldi Fenyegetések – főleg a Terrorista – emlegetésével igazolják, a fő célpontja azonban hazai.” („The Militarization of U.S. Police: Finally Dragged Into The Light By The Horrors of Ferguson”, firstlook.org, 2014. augusztus 14.) Amerika a szabadság földje? Álmodik a nyomor. „Egy birkákból álló társadalom idővel egy farkasokból álló kormányt nemz”. Agatha Christie szentenciáját mára beteljesítette az USA.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Megszólaltak a német közmédiának azoknak a feltételezett elkövetőknek a szülei, akiket a tavaly februári budapesti támadások elkövetése miatt köröznek.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.