Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amerika 50 legtekintélyesebb orvosi főiskolája és egyeteme közül legalább 39-ben van valamilyen formában kötelező hallgatói képzés vagy kurzus a kritikai fajelmélettel (CRT) kapcsolatos eszmékről.

A fentiek a CriticalRace.org jelentéséből derültek ki, amely a CRT tanterveit és képzését figyeli a felsőoktatásban.

Az év elején a CriticalRace.org megállapította, hogy a kritikus fajelmélet országszerte elterjedt az orvosi egyetemeken. A Legal Insurrection Foundation, az egyetemi szólásszabadság és az akadémiai szabadság mellett elkötelezett nonprofit szervezet projektje azóta kibővítette adatbázisát, és megállapította, hogy még több elit orvosi iskola foglalkozik az orvostudomány „faji alapú oktatásával”.

„Az országos riadót kellene fújni az orvosképzés rasszistázása miatt.”

„Az a gyorsaság és mélység, amellyel a faji alapú társadalmi igazságosságra összpontosító oktatás behatolt az orvosi egyetemekre, tükrözi a felsőoktatásban tapasztalható szélesebb körű, nyugtalanító tendenciákat” – mondta a Fox News Digitalnak a Legal Insurrection alapítója, William A. Jacobson.

Kritikai fajelmélet (CRT) szerint előfeltevés hogy a verseny nem természetes, biológiailag megalapozott jellemzője az ember fizikailag elkülönülő alcsoportjainak, hanem egy társadalmilag felépített (kulturálisan kitalált) kategória, amelyet a színes bőrű emberek elnyomására és kizsákmányolására használnak. A kritikus fajelméleti „szakemberek” úgy vélik, hogy az Egyesült Államok törvényei és jogi intézményei eredendően rasszisták, amennyiben a társadalmi, gazdasági és politikai egyenlőtlenségek megteremtésében és fenntartásában működnek a fehérek és a nem fehérek, különösen az négerek között.

A vizsgált iskolák a U.S. News által készített, Amerika legjobb orvosi iskoláit listázó rangsor alapján készültek. A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy a top 50 orvosi iskola közül 39-ben „van valamilyen formában kötelező hallgatói képzés vagy kurzus” a CRT-vel kapcsolatban, és 38-ban olyan anyagokat kínáltak a szerzők, mint Robin DiAngelo és Ibram Kendi, akiknek könyvei Jacobson szerint kifejezetten diszkriminációra szólítanak fel.

„A kötelező, úgynevezett »antirasszista« képzés az ideológiát, nem pedig a betegeket helyezi az orvosi képzés középpontjába. Ez drasztikus változást jelent az egyénre, és nem a faji vagy etnikai sztereotípiákra való összpontosításhoz képest” – mondta Jacobson.

A képzés néha célzott, például egy szak vagy tanszék új követelménye, néha pedig az egész iskolára kiterjed. A kötelező képzések és tanfolyamok témáit az egyes iskolákban másképp fogalmazzák meg, de olyan kifejezéseket használnak a CriticalRace.org szerint, mint az „antirasszizmus”, „kulturális kompetencia”, „méltányosság”, „DEI – sokszínűség, méltányosság és befogadás” és a „kritikai fajelmélet” – írta meg a Fox News.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Bűnözők szabadon engedését tervezi a brit kormány annak érdekében, hogy a börtönök túlzsúfoltsága ne késleltesse a nacionalisták és fehér patrióták megbüntetését, akiket az elmúlt hetek bevándorlásellenes tüntetésein, illetve a brit kormányt kritizáló bejegyzések megosztása miatt tartóztattak le.

Schleswig-Holsteinben töltöttük 1945 nyarát. Itt gyűjtötték össze az angol fogságba került többi magyar katonát és leventét is. 

Joseph Goebbels egykori birodalmi propagandaminiszter birtokának fenntartása drága, de felújítani még költségesebb lenne, mivel hagyták rohadni az elmúlt évtizedekben.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

A tábori lelkész letörten lépett be a pasewalki kórház első világháborús sebesültekkel teli kórtermébe.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

A szövetségi ügyészek 18 éves börtönbüntetést kérnek a 36 éves Sarah Beth Clendaniel számára, aki bűnösnek vallotta magát abban, hogy megpróbálta felrobbantani az elektromos állomásokat Baltimore környékén, hogy destabilizálja a kormányt egy fehér fajvédő akció keretében.