Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bepereli a marylandi kisvárosi éttermet az a férfi, akit barátjával együtt kidobtak az általa rendszeresen látogatott helyről, azzal az indokkal, hogy öreg és fehér emberek.

Az étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók többek között a BLM-mozgalom (Black Lives Matter – a négerek élete is számít) jelszavára emlékeztető, „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba.

Az étterem legalább fél tucat fehér férfit is, szintén faji alapon, diszkriminált – értesült a The Daily Beast nevű amerikai lap. Az étterem tulajdonosa, Charlotte Aufdem-Brinke, mint az a Dcnewsnow.com című helyi, elektronikus lap cikkéből is kitűnik, fehér nő létére a Black Lives Matter mozgalom ismert támogatója, és aktívan részt vesz a helyi, belpolitikai csatározásokban.


Rendőrt hívtak a reklamálókra

Az egyesült államokbeli Maryland szövetségi államban, a Washingtontól északnyugatra fekvő Boonsboro Dan’s Restaurant nevű bárt és éttermet 800 ezer dollár kártérítésre perli a település környékén élő Neal Glessner.

Az 52 éves férfit, aki hetente mintegy 500 dollárt költ el a bárban és étteremben, egy barátával, Joseph Michael Washington megyei helyettes államügyésszel együtt tiltották ki onnan egy este, amikor vacsorázni szerettek volna. A két férfi által leadott rendelést még 45 perc után sem teljesítették, és amikor ezt szóvá tették, az étterem egyik alkalmazottja kitessékelte őket, kérdésükre közölve, hogy egyúttal ki is tiltják őket.

Az értterembe rendőrt hívtak, a kidobott férfiakkal pedig indoklásul közölték, hogy öreg, fehér férfiak.

Az étterem alkalmazottja hozzátette: „Ti öreg, fehér emberek úgy viselkedtek, mintha minden a tiétek lenne. Tűnjetek innen!”


A fehérek élete is számít

Az eset miatt a bár előtt tüntetés szerveződött – közli a Daily Mail című brit lap. Szombaton egy tucatnyi, tüntetőkből álló csoport állt az étterem előtt, táblákkal, amelyeken – a BLM-mozgalom jelszavának mintájára – az állt: „Old White Men’s Live Matter!” (Az öreg, fehér férfiak élete számít), és „It Is Okay To Be White” (Nem szégyen fehérnek lenni).

Az eset a szemben álló felek között az interneten is folytatódik: a kisvárosban a helyi lakosok bekapcsolódtak a szócsatába – derül ki a Daily Mail cikkéből.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

A Ku Klux Klan egykori vezetőjét, David Duke-ot a fehér fajvédő Nick Fuentes online személyiség támogatóival együtt demonstrált Detroitban.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.