Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bepereli a marylandi kisvárosi éttermet az a férfi, akit barátjával együtt kidobtak az általa rendszeresen látogatott helyről, azzal az indokkal, hogy öreg és fehér emberek.

Az étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók többek között a BLM-mozgalom (Black Lives Matter – a négerek élete is számít) jelszavára emlékeztető, „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba.

Az étterem legalább fél tucat fehér férfit is, szintén faji alapon, diszkriminált – értesült a The Daily Beast nevű amerikai lap. Az étterem tulajdonosa, Charlotte Aufdem-Brinke, mint az a Dcnewsnow.com című helyi, elektronikus lap cikkéből is kitűnik, fehér nő létére a Black Lives Matter mozgalom ismert támogatója, és aktívan részt vesz a helyi, belpolitikai csatározásokban.


Rendőrt hívtak a reklamálókra

Az egyesült államokbeli Maryland szövetségi államban, a Washingtontól északnyugatra fekvő Boonsboro Dan’s Restaurant nevű bárt és éttermet 800 ezer dollár kártérítésre perli a település környékén élő Neal Glessner.

Az 52 éves férfit, aki hetente mintegy 500 dollárt költ el a bárban és étteremben, egy barátával, Joseph Michael Washington megyei helyettes államügyésszel együtt tiltották ki onnan egy este, amikor vacsorázni szerettek volna. A két férfi által leadott rendelést még 45 perc után sem teljesítették, és amikor ezt szóvá tették, az étterem egyik alkalmazottja kitessékelte őket, kérdésükre közölve, hogy egyúttal ki is tiltják őket.

Az értterembe rendőrt hívtak, a kidobott férfiakkal pedig indoklásul közölték, hogy öreg, fehér férfiak.

Az étterem alkalmazottja hozzátette: „Ti öreg, fehér emberek úgy viselkedtek, mintha minden a tiétek lenne. Tűnjetek innen!”


A fehérek élete is számít

Az eset miatt a bár előtt tüntetés szerveződött – közli a Daily Mail című brit lap. Szombaton egy tucatnyi, tüntetőkből álló csoport állt az étterem előtt, táblákkal, amelyeken – a BLM-mozgalom jelszavának mintájára – az állt: „Old White Men’s Live Matter!” (Az öreg, fehér férfiak élete számít), és „It Is Okay To Be White” (Nem szégyen fehérnek lenni).

Az eset a szemben álló felek között az interneten is folytatódik: a kisvárosban a helyi lakosok bekapcsolódtak a szócsatába – derül ki a Daily Mail cikkéből.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A rendőrök elfogták két feltételezett kivitelezőjét a hétfőn történt józsefvárosi rajtaütésnek, ahol öt-hat kapucnis, feketébe öltözött aktivista vette kezelésbe a Fáklya nevű szélsőséges baloldali szervezet vetítését a józsefvárosi „Kesztyűgyár” nevezetű közösségi házban.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

Vissza kell térnie a börtönbe a görög Arany Hajnal vezetőjének, aki az elmúlt hónapban feltételesen szabadlábon volt, mert a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a szabadlábra helyezéséről szóló döntést – közölte egy igazságügyi forrás.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.