Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joe Biden amerikai elnök megemlékezett az 1921-es tulsai pogromról, amelyet manapság az ország „rasszista történelmének szégyenfoltjaként” tartanak számon, pedig csak fehér emberek gyakorolták az önvédelemhez való jogukat.

Biden egy Twitteren megosztott bejegyzésben emlékezett meg a 102 évvel ezelőtt az oklahomai Tulsában móresre tanított négerekről, és a következőket írta:

„Túl sokáig övezte hallgatás a tulsai faji mészárlás történetét, amelyet egy erőszakos fehér rasszista csőcselék követett el. Ma megemlékezünk arról a pokolról, amely elszabadult azon az éjszakán – az elvesztett fekete életekről, és az elpusztított vagyonukról. Folytatjuk a munkánkat, hogy lehetőségeket teremtsünk a Greenwoodhoz hasonló közösségek számára.”


Az 1921-es tulsai események

1921. május 31-én őrizetbe vették a 19 éves néger Dick Rowlandet, aki cipőpucolóként dolgozott Tulsában, azzal a váddal, hogy egy fehér lányt molesztált egy liftben.

Ahogy az eset híre elterjedt a városban, több száz dühös fehér ember indult a rendőrőrshöz, hogy meglincselje Rowlandet, és 12 ember halt meg, amikor összecsaptak a Rowland védelmére igyekvő négerekkel.

A felfegyverzett fehér emberek, akiknek már elege volt az elharapódzó négerbűnözésből, a rendőrség és a Nemzeti Gárda közreműködésével behatoltak a fekete üzletekbe és városrészekbe, különösen a Greenwood üzleti negyedbe, amelyet akkoriban „Fekete Wall Street”-ként ismertek, és ennek során több száz üzletet és házat gyújtottak fel.

A városban szükségállapotot hirdettek ki. A történtek során mintegy 300 néger vesztette életét, több mint 800-an megsebesültek, több mint 10 ezer néger vesztette el az otthonát, és egy részük belátta, jobb, ha elhagyja Tulsát.

A helyi hatóságok hivatalos nyilvántartás temették az elpusztult négereket, és megtiltották a temetési szertartások tartását.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.