Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

A 60 oldalas, az „antiszemitizmus elleni küzdelmet” célzó nemzeti stratégiát videóbemutató és élőben közvetített beszélgetés keretében jelentette be két tervezője – Susan Rice, Biden belpolitikai főtanácsadója és Doug Emhoff az alelnök férje.

Biden nem vett részt az eseményen, csak egy rögzített üzenetben szerepelt, amelyben „a legambiciózusabb és legátfogóbb” kormányzati kezdeményezésnek nevezte a programot.

A terv 100 új intézkedést tartalmaz, amelyeket az amerikai kormányzat az „antiszemitizmusra és az amerikai demokráciát fenyegető veszélyre” való figyelemfelhívás, a zsidók védelme, az „antiszemitizmus normalizálódásának visszafordítása” és a „közösségek közötti szolidaritás kiépítése” érdekében fog tenni.

Emhoff a tervet személyesen is jelentőségteljesnek nevezte. „Ez a terv életeket fog menteni” – mondta. „Az antiszemitizmus ellen csak közös erőfeszítéssel lehet harcolni. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenki nyíltan és biztonságban élhessen a közösségében. Nem normalizálhatjuk az egész nemzetünkben látott gyűlöletet”.

Rice arról elmélkedett, hogy vegyes zsidó-néger közösségben nőtt fel. Beszélt arról, hogy először 14 évesen, apjával és testvérével utazott Izraelbe. „Az ENSZ-ben büszkén védtem Izraelt az igazságtalan támadásokkal szemben. Gyűlölöm az igazságtalanságot, az antiszemitizmust és a rasszizmust. A tikkun olam, a világ megjavítása iránti zsidó elkötelezettség régóta inspirál engem. A kormányzat határozott és kérlelhetetlen válasza sürgős és elengedhetetlen.”

Rice elmondta, hogy az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum jövőre indítja el az első amerikai székhelyű „holokausztoktatási kutatóközpontot”.

Az amerikaiak 85 százaléka hisz legalább egy antiszemita toposzban, mondta Rice, „elfogadhatatlannak” nevezve ezt a statisztikát.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Zsidó-liberális hiszériát keltett Ausztriában, hogy a szélsőjobboldali Szabadságpárt ifjúsági tagozatának toborzóvideóján feltűnik a Hofburg Kastély erkélye, ahonnan 1938-ban kikiáltották az Anschlusst.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Az AfD 67 éves politikusa, Stefan Hrdy épp az autójából kiszállva próbált bejutni az épületbe, amikor körülbelül 20 antifasiszta állta el az útját.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A Szövetségi Alkotmánybíróság meg akarta akadályozni Maja T. Magyarországra történő átszállítását. Azonban a hatóságok nem várták meg a hivatalos állásfoglalást és kiadták őt – írja szomorúan a német MDR.de.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

90 ezer eurónyi tartozást hajtana be Lombardia tartományának vezetősége az antifa támadások vádlottján, Ilaria Salison.