Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

A 60 oldalas, az „antiszemitizmus elleni küzdelmet” célzó nemzeti stratégiát videóbemutató és élőben közvetített beszélgetés keretében jelentette be két tervezője – Susan Rice, Biden belpolitikai főtanácsadója és Doug Emhoff az alelnök férje.

Biden nem vett részt az eseményen, csak egy rögzített üzenetben szerepelt, amelyben „a legambiciózusabb és legátfogóbb” kormányzati kezdeményezésnek nevezte a programot.

A terv 100 új intézkedést tartalmaz, amelyeket az amerikai kormányzat az „antiszemitizmusra és az amerikai demokráciát fenyegető veszélyre” való figyelemfelhívás, a zsidók védelme, az „antiszemitizmus normalizálódásának visszafordítása” és a „közösségek közötti szolidaritás kiépítése” érdekében fog tenni.

Emhoff a tervet személyesen is jelentőségteljesnek nevezte. „Ez a terv életeket fog menteni” – mondta. „Az antiszemitizmus ellen csak közös erőfeszítéssel lehet harcolni. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenki nyíltan és biztonságban élhessen a közösségében. Nem normalizálhatjuk az egész nemzetünkben látott gyűlöletet”.

Rice arról elmélkedett, hogy vegyes zsidó-néger közösségben nőtt fel. Beszélt arról, hogy először 14 évesen, apjával és testvérével utazott Izraelbe. „Az ENSZ-ben büszkén védtem Izraelt az igazságtalan támadásokkal szemben. Gyűlölöm az igazságtalanságot, az antiszemitizmust és a rasszizmust. A tikkun olam, a világ megjavítása iránti zsidó elkötelezettség régóta inspirál engem. A kormányzat határozott és kérlelhetetlen válasza sürgős és elengedhetetlen.”

Rice elmondta, hogy az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum jövőre indítja el az első amerikai székhelyű „holokausztoktatási kutatóközpontot”.

Az amerikaiak 85 százaléka hisz legalább egy antiszemita toposzban, mondta Rice, „elfogadhatatlannak” nevezve ezt a statisztikát.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Az 1945 előtti korszak egyik legtisztább, legnagyobb képességű magyar államférfia, Bárdossy László volt az első, aki vértanúhalált halt a Rákosi Mátyás és Nagy Ferenc által állított kivégző oszlopok előtt.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Zsidó-liberális megbotránkoztatást váltott ki a jelenleg az Atlético Madridban futballozó Marcos Llorente és a már visszavonult spanyol labdarúgó, Ibai Gómez által promotált új spanyol kávémárka.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.