Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lipcsében zavargásba fordult át több kisebb tüntetés, amiket azután szerveztek, hogy a drezdai bíróság elítélte a szélsőbaloldali antifa terrorista Lina Engelt.

A nagyvárosban lezajlott tüntetés hamar elszabadultak az indulatok, ahogy az megszokott, így várható is volt, különösen Connewitzben és Südvorstadtban. Egy nagyjából ezerfős tömeg különböző tárgyakkal és petárdákkal dobálta a rendőröket. Az erőszakos csürhe később barikádot emelt, amiket fel is gyújtottak. Őket egyenként igazoltatták, de csak mindössze ötöt állítottak elő közülük. A helyi rendőrség közlemény alapján összesen 23 rendőr sérült meg.

A zavargásokat az váltotta ki, hogy Lina Engel öt év három hónap szabadságvesztést kapott, miután 2018-2020 között három vádlott társával együtt „neonáci”, illetve „neonácinak tartott” emberek ellen hajtottak végre lesből támadó lincseléseket. A vád szerint a 28 és 37 év közötti résztvevőkből álló csoport a lipcsei Wurzenben és a türingiai Eisenachban támadott meg „szélsőjobboldaliakat” paprikaspray-vel, botokkal súlyos sérüléseket okozva.

Összesen 13 embert támadtak meg. Köztük volt például egy eisenachi kocsma üzemeltetője, akinek a helye a patrióták ismert találkozóhelye volt. Az egyik legsúlyosabb vádpont szerint egy csatornamunkást olyan brutálisan megvertek, hogy eltört az arccsontja és a koponyacsontja. A támadás oka az volt, hogy egy a férfi egy jobboldali márka sapkáját viselte. A sértett a bíróságon azt állította, hogy már régen eltávolodott a jobboldali köröktől, írta a német közszolgálati ZDF portálja.

Lina Engelt egyebek mellett bűnszervezetben való részvételért és többszörös súlyos testi sértésért ítélték el. Társai két év és öt hónap, illetve három év és három hónap közötti börtönbüntetést kaptak. Az ítélet kihirdetése után a szélsőbaloldali csőcselék országszerte mozgósításba kezdett a szombaton tartott úgynevezett X. napi zavargásra.

Az ítélet „társadalmi vitát” váltott ki Németországban, írja a Tagesspiegel. A bírálók egy része egyfelől túl enyhének találja az ítéletet a hasonló esetekhez képest, mert a kiszabott büntetés jóval az ügyészség által indítványozott nyolc éves szabadságvesztés alatt van. Lina Engel – aki 2020 novembere óta előzetes letartóztatásban volt – így az ítélet kihirdetése után szabadon el is hagyhatta a tárgyalótermet. Másfelől azért érik kritikák az ítéletet, mert azt egyesek eleve elhibázottnak látják. A német Zöldek ifjúsági szervezetének szóvivője például azt mondta: az eljárás túlzó volt és kétségbevonható bizonyítékokon alapult. A baloldali párt (Die Linke) berlini képviselője pedig azt mondta: „aki a nácik ellen szerveződik, az nem bűnöző, azt csak kriminalizálják, bűnözőnek állítják be”, vagyis „nácinak”, illetve „neonácinak” vélt személyeket agyonverni szerinte nem bűn.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

1945. február elejére a neuhammeri táborban kiképzés alatt álló magyar hadosztályok (az SS 25. „Hunyadi” és 26. „Hungária” fegyveres-gránátoshadosztályai) által elfoglalt elhelyezési körleteket a szovjet csapatok egyre jobban megközelítették.

Zala megyében, a dombos Göcsejben fekszik Nova, "Göcsej szíve". A község eseményekben dús történetében akadt néhány olyan, amelyet érdemes feljegyezni. Ilyen volt Szálasi Ferenc látogatása 1945 februárjában.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

Manapság a multinacionális nagyvállalatok számítanak a woke-izmus legbefolyásosabb terjesztőinek, ami paradoxonnak tűnik, tekintettel a baloldal fennen hangoztatott kapitalizmusellenességére.

A 350 kilós német birodalmi sas bronzszobrát, amely a Graf Spee nehézcirkálót díszítette egykor, még 2006 elején emelték ki a tengerből Uruguay partjainál.

A francia kormány ígéretet tett arra, hogy a jövőben betiltja a „szélsőjobboldali” megmozdulásokat, miután egy múlt heti párizsi felvonulás engedélyezése heves zsidó-liberális hisztériát váltott ki.

1919. június 24-én robbant ki a tanácsköztársaság ellen szervezett legjelentősebb felkelés. A törekvés elbukott. Árulás, rossz időzítés, szervezetlenség, naivitás, ezek egyszerre okolhatóak a kudarcért.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.