Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Az ünnepségnek hívott esemény során során háromszáz résztvevő kíséretében avatták fel a helyi zsidók új tóratekercsét. Közel 100 évvel korábban még a tetszetős, vörösre festett épületben szorgoskodó németek precíz jelentést állítottak össze a népharag által megvalósult kristályéjszakai pogrom eredményéről:

„A zsidó közösség 63 tagját tartóztatták le és hurcolták a krefeldi börtönbe. A zsidó családok otthonaiba betörtek, a bútorokat tönkretették és az utcára hajigálták. A Peterstrassében lévő zsinagógát megrongálták és felgyújtották. A Krefeld Linn zsinagógát megsemmisítették. Mivel a falak épen maradtak a tűzben, azokat a tűzoltók rombolták le. Az Uerdingen zsinagógát lerombolták, a tóratekercseket a talmudköteteket és a többi zsidó könyvet máglyára vetették. A Hüls zsinagógát felgyújtották. A bleichpfadi zsidó közösségi házat felgyújtották és lerombolták. Tizennyolc zsidó tulajdonban lévő üzletet megsemmisítettek a városközpontban”.

A harag napját követően megkezdődött a zsidók visszaszorítása, majd munkatáborba deportálása. A város zsidósága az utóbbi évtizedekben kezdett újjáéledni a Chábád-mozgalom egyik küldötte, az igen groteszk nevű Yitzhak Mendel Wagner rabbi vezetésével. Az új Tóra elkészültét a Bayer gyógyszeripari cég adománya tette lehetővé. A tekercset az antwerpeni Yosef Dan Khranovsky tóramásoló írta meg, a Tórát burkoló szövetet a jeruzsálemi Roosen család ajándékozta a közösségnek. A Roosen család ősei Krefeldben éltek és egy saját zsinagógát is fenntartottak, melyet a második világháborút megelőzően megsemmisítettek a helyiek.

A sávuot előtt néhány nappal megrendezett avatóünnepségen megjelent a város polgármestere, Frank Meyer, Németország lubavicsi küldötteinek egy csoportja, illetve az ukrajnai Dnyipróból a közeli Düsseldorfba menekült jesiva diákjai.

„Nyolcvan évvel ezelőtt, 1943-ban már egy zsidó sem élt Krefeldben. Ezért is olyan örömteli, hogy sávuot, a tóraadás ünnepén az egyre erősödő krefeldi hitközség tagjai már a saját tekercsükből hallgathatják meg a Tízparancsolat felolvasását” – mondta Wagner rabbi.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Regisztrált az X-re Ilaria Salis olasz EP-képviselő, aki Magyarországon az antifa támadások elsőszámú gyanúsítottjaként lett ismert. 

Másfél héttel ezelőtt a 2023-as antifa támadások elsőrendű vádlottját EP-képviselőnek választották az olasz állampolgárok. 

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.

Évtizedekig agyonhallgatták a világtörténelem legsúlyosabb, legtöbb – 9343 – áldozatot követelő hajókatasztrófáját, a Wilhelm Gustloff 1945. január 30-án történt megtorpedózását.

Elmélyülő külső és belső konfliktusok, olyan súlyos társadalmi törésvonalak, melyet még Magyarország is megirigyelne, etnikai krízis, romló közbiztonság. Igen, ezek az Amerikai Egyesült Államok mindennapjai, de Joe Biden kormányának (már amennyiben elfogadjuk, hogy beszámítható és ő irányít) vannak fontosabb dolgai is, például a Nordic Resistance Movement (NRM) kriminalizálása.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.