Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

A horogkereszt vagy az SS-szimbólumok nyilvános megjelenítése akár egy évig terjedő börtönbüntetéssel is járhat mostantól. Az új törvények azonban nem terjednek ki a Hitler-köszöntésre. A szabályok alól kivételt képezne a horogkereszt vallási, oktatási vagy művészi célú bemutatása, vagyis a hinduknak megengednék a használatát.

A legtöbb ausztrál államban már helyi szinten betiltották a nemzetiszocialista jelképek használatát, de a szövetségi szintű törvény ennél is továbbmenne, és e jelképek kereskedelmét is megtiltaná.

„Megnövekedett a szélsőjobboldali tevékenység. Azt gondoljuk, hogy ideje ebben a kérdésben szövetségi törvényt alkotni, amelyet a jövő héten terjesztek a parlament elé” – mondta Dreyfus, hozzátéve, hogy Ausztráliában szerinte „nincs helye a gyűlöletnek és az erőszaknak”, jelentsen ez bármit.

Dreyfus arról is beszélt, hogy az úgynevezett „neonácik” száma szerinte nem jelentős Ausztráliában, de a belső elhárítás szerint az elmúlt három évben „aggodalomra okot adó” tevékenységeket végeztek.

Dvir Abramovich, az Ausztráliában székelő zsidó szupremácista Rágalmazásellenes Bizottságtól a lépést „örömteli pillanatnak” nevezte és személyes sikerként könyvelte el a törvény meghozását: „ez egy hatéves személyes kampány csúcspontja, aminek célja volt, hogy legyőzzük a Hitler örökségét életben tartani akaró hazai neonácikat”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.