Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy magánóvodában BLM-szlogenek skandálására és a „faji igazságosságért” való tüntetésre kényszerítették az óvodásokat Amerikában.

Egy washingtoni magániskola, amely a társadalmi aktivizmust erőlteti, és évente nagyjából 40.000 dollárt számol fel az óvodai programjukban résztvevő gyerekekért, felvonulást tartott, ahol az óvodások tiltakozó táblákat vittek és azt skandálták, hogy „Black Lives Matter”. Bár a videó pontos dátuma nem világos, a Parents Defending Education sajtóközleményében azt írta, hogy más, a Black Lives Matter-aktivizmust hirdető iskolákkal együtt országszerte skandálták a BLM-szlogeneket.

A Lowell School nevű intézmény a tantervüknek szentelt oldalon azt írja: „Szilárdan hisszük, hogy nem várhatjuk el a gyerekektől, hogy folyékonyan beszélgessenek az identitásról, a méltányosságról és a befogadásról, ha ezek a témák bármilyen módon tiltott témák a kisgyerekek számára. Ehelyett úgy gondoljuk, hogy ha normalizáljuk a másságot, és megtanítjuk a gyerekeket arra, hogyan osszák meg és értékeljék a másságot, akkor sokkal szilárdabban megalapozzuk a méltányosságról és befogadásról szóló beszélgetéseket”.

A sajtóközlemény az iskola Instagram-oldalán található videó linkjét is tartalmazta, amelyen az óvodások Black Lives Matter-táblákkal masíroznak, de a videó már nem létezik azon az az oldalon, viszont a Twitter megőrizte az utókornak, ahogyan az óvodások „Black Lives Matter!”-t skandálnak:

https://twitter.com/libsoftiktok/status/1489709114489925632

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Zsidóellenes tiltakozásba csapott át a párizsi olimpián zajló Paraguay-Izrael mérkőzés.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.