Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Nancy Faeser német belügyminiszterről kiderült, hogy véleménycikket írt egy szélsőbaloldali Antifa kiadványba, amelyet az egyik, a német belföldi hírszerző ügynökség által is megfigyelt csoport adott ki.

Faeser, a szociáldemokraták (SPD) tagja, aki tavaly decemberben lett német belügyminiszter, állítólag bedolgozott egy Antifa magazinnak tavaly, amelyet a Bund der Antifaschistinnen und Antifaschisten (VVN-BdA) csoport adott ki. A csoportot még a Bajor Alkotmányvédelmi Hivatal is évek óta a szélsőségesek közé sorolja, pedig a Német Szövetségi Köztársaságban amúgy meglehetős toleranciával viseltetlnek a baloldali elhajlások irányába.

A tavaly júliusban megjelent cikkre csak a héten hívta fel a figyelmet a Junge Freiheit című német konzervatív lap.

Az említett cikk arra a 116 levélre vonatkozott, amelyeket különböző politikusoknak, aktivistáknak, művészeknek és másoknak küldtek 2018 augusztusa és 2021 márciusa között. Halálos fenyegetést tartalmaztak és „NSU 2.0” néven írták alá ezeket.

A leveleket amelyekben az „NSU 2.0” aláírás a Nemzetiszocialista Illegalitás (National Socialist Underground) nevű hazafias terrorista csoportra utal, amely 2000 és 2007 között működött, és tíz gyilkosságot, két robbantást követett el, és számos bankot kirabolt szerte az országban.

Állítólag Faeser a cikkben többek között azt írta: „Ennek a levélnek (az NSU 2.0 levelének) egyetlen célja van: megfélemlíteni azokat, akik a tolerancia, a szabadság, a kozmopolitizmus és a demokratikus jogállamiság mellett állnak ki a nyilvánosság előtt.”

Egy 53 éves férfit később letartóztattak és vádat emeltek az NSU 2.0 leveleivel kapcsolatban tavaly októberben. A hatóságok és a belügyminiszter szerint sem volt köze az NSU-hoz, egyedül írta őket. A csoportnak összesen három tagja volt, ketten már rég halottak, miután öngyilkosságot követtek el, a harmadik pedig életfogytiglanig börtönben ül.

Cikkében Faeser az internetet hibáztatja, mondván: „A hálózatépítéshez, a faji téveszmékhez és a fasiszta fantáziák megerősítéséhez a jobboldali szélsőségeseknek ma már elég az internet... Az internet mint globális radikalizáló gépezet nélkül elképzelhetetlen a 21. században a növekvő jobboldali szélsőségesség.”

Arról nem számolt be Faeser, hogy megkívánja szüntetni az internetet, vagy hogyan kívánja felszámolni a neki nem megfelelő tartalmakat.

Mindenesetre egy városokat felgyújtó, legutóbb az amerikai választásokba beavatkozó, embereket ideológiai alapon meggyilkoló terrorista csoport szélsőbalos mozgalmi kiadványába cikket írni a fasisztaveszélyről egy, azaz 1 db levélben fenyegetőző figura miatt meglehetősen visszás és aránytalan. Pláne egy ország belső rendjéért felelős belügyminisztertől. Nyilvánvalóan mélyebb szimpátia áll fenn, sajnos.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

Sikerült kizökkenteni Marine Le Pent a nyári sziesztájából, hogy ismét négerekért és arabokért rajongjon, de most nem az olimpián.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Négy német tartományban házkutatást tartottak a „szélsőjobboldali” Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein és más ingatlanokban azt követően, hogy a belügyminisztérium betiltotta a havilapot, mondván, hogy az alkotmányos rend ellen dolgozik.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Schleswig-Holsteinben töltöttük 1945 nyarát. Itt gyűjtötték össze az angol fogságba került többi magyar katonát és leventét is. 

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A korábbi másodrendű vádlott, a német Tobias Edelhoff meghallgatásával folytatódott az antifa-per a Fővárosi Törvényszéken. A „Hammerbande” korábbi kiképzője ezúttal tanúként állt a bíróság elé, igaz, csak videóhívás keretében.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.