Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A „fehér nyelvi felsőbbrendűség” felszámolásának érdekében Asao B. Inoue, az Arizona Állami Egyetem professzora a munkaalapú osztályozást támogatja.

A professzor szerint a fehér gyerekek előnyt élveznek az írásórákon, és ez „a fehér nyelvi felsőbbrendűség az egyenlőtlen és változatos nyelvi örökségnek, valamint a szabványként használt fehér beszédstílusnak köszönhető. Ez kiváltságossá teszi azokat a diákokat, akik már eleve ezekkel a nyelvi szokásokkal rendelkeznek” – idézi a professzort a Mish Talk.

Inoue – az általa rasszistának vélt osztályozás felszámolása érdekében – megalkotta a „Habits of White Language”, azaz a HOWL kifejezést, amelyet az tanároknak követniük kellene annak érdekében, hogy minden diák egyenlő eséllyel szerezhessen jó jegyet.

Munkaalapú osztályozással korrigálnák a nyelvi különbségeket

Inoue azt javasolta, hogy vezessék be a munkaalapú osztályozást a „fehér felsőbbrendűség” megszüntetésének érdekében.

„Ez a lépés lehetővé teszi, hogy változatosabb nyelvi szokások keringjenek” – magyarázta a professzor.

A módszer lényege, hogy a feladatokat nem nyelvtan, stílus és minőség alapján osztályozzák, inkább a diákok feladatba fektetett munkáját értékelik.

Inoue hozzátette: amennyiben az emberek ragaszkodnak a fehérek nyelvtani és stilisztikai szabályaihoz, akkor valójában azt akarják, hogy az osztályban mindenki egyformán gondolkozzon és értelmezze a világot.

Munkaalapú osztályozás a gyakorlatban

„Vannak kétségeink a működést illetően: Hogyan tudná a diákokon kívül bárki más, hogy mennyi időt és munkát fektetett a feladatba? Talán megkérdezik őket?” – veti fel kérdéseit a Mish Talk.

Amennyiben elterjed ez a nézet, az leronthatja az innovációkat, aláássa a tudástermelést és akár a termelékenységet is, hiszen az oktatás alapjait kérdőjelezi meg – írja a Mandiner.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Az antifasiszta szervezetek szerint Németországban megnövekedett az „antiszemita vandalizmus” a zsidó holokausztnak állított emlékműveknél.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

A 47 éves Jonathan Abraham londoni rabbit vették őrizetbe az ír fővárosban azzal a váddal, hogy illegálisan végzett körülmetélést egy gyermeken.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

A katonai kommentátorok többnyire egyetértenek abban, hogy a Kurszk környékén zajló ukrán diverzánsakciónak stratégiai értelme gyakorlatilag nincs, és legfeljebb arra szolgál, hogy erősítse a sorozatos harctéri kudarcok miatt igencsak letargikus ukrán katonák harci morálját.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!