Kövess minket: Telegram — XVkontakte

New York-i filoszemita politikusok arról beszélnek, hogy „komolyabb választ kell adni” a város ortodox zsidó közösségeit célzó gyakori, erőszakos cselekmények miatt.

Múlt héten Ritchie Torres demokrata képviselő szövetségi vizsgálatot sürgetett, mert New York városának hatóságai nem emeltek vádat a zsidóellenes „gyűlölet-bűncselekmények gyanúsítottjai” ellen, amelyek állítólag rutinszerűvé váltak az ortodox közösségek ellen, és csak a legkirívóbb incidensek váltak ismertté a közösségi médiában vagy a helyi politikusok Twitter-csatornáin. Nemrégiben Eric Adams, New York néger polgármestere ígéretet tett arra, hogy a zsidók elleni támadásokat „nem tűrik tovább”.

„A New York-i zsidók elleni támadásokat gyakran egyházi problémaként kezelik, nem pedig olyan jelenségként, amely hatással van a szélesebb körű polgári és társadalmi rendre” – állítja Armin Rosen New York-i újságíró. Szerinte Amerika legnépesebb városa „büszke arra, hogy a biztonság és a tolerancia különleges helye a világ különböző népei számára, de a zsidók elleni támadások üteme, valamint a szégyenletes valóság iránti általános közöny ezt öncélú mítosznak mutatja”.

New York egyre kaotikusabb, erőszakosabb, és úgy tűnik, hogy a méltányosság és a multikulturalizmus hivatalos fétise még rosszabb bánásmódot eredményezett a „kiválasztottakkal” szemben. Csak az elmúlt hónapban 13 olyan New York-i, zsidók elleni erőszakról vagy zaklatásról számoltak be, amelyek „antiszemita jellegűeknek” tűnnek.

A körülmények azonban egyelőre kedvezők a New York-i zsidók leendő bántalmazóinak, még Torres és Adams kijelentései ellenére is. A napokban például három férfi, akik bűnösnek vallották magukat abban, hogy 2021 májusában egy szombat délután két ortodox zsidót bántalmaztak, mert nem voltak hajlandók „szabad Palesztinát” kikiáltani az Izrael és a Hamász közötti folyamatos eszkaláció miatt, megtudták, hogy nem kell börtönbe vonulniuk.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Schleswig-Holsteinben töltöttük 1945 nyarát. Itt gyűjtötték össze az angol fogságba került többi magyar katonát és leventét is. 

Egyes források szerint a Waffen-SS állományának 83 százaléka sem az NSDAP-nak, sem pedig az általános SS-nek nem volt tagja.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Fogságba esésem első percei veréssel teltek. Miközben a sorfalat álló angol katonák előtt elvonultunk, a géppisztoly agyával ütöttek, majd rugdaltak bennünket, gyorsabb haladásra késztetve a mintegy 300 embert.

Letiltotta a YouTube egy portugál szélsőjobboldali szervezet fiókját a „gyűlöletbeszédet tiltó irányelvek folyamatos megsértése miatt”.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Vissza kell térnie a börtönbe a görög Arany Hajnal vezetőjének, aki az elmúlt hónapban feltételesen szabadlábon volt, mert a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a szabadlábra helyezéséről szóló döntést – közölte egy igazságügyi forrás.