Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Nike megszüntette együttműködését Kyrie Irvinggel, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets sztárjával – közölte több amerikai sajtóorgánum.

A sportszergyártó már egy hónapja jelezte, hogy már nem tervezi piacra dobni a játékos új, nevével fémjelzett cipőjét.

Az ügy előzménye, hogy az olimpiai és világbajnok kosaras megosztott a közösségi oldalán egy olyan dokumentumfilmre mutató linket, amely sok zsidó-liberális bírálatot kapott az Egyesült Államokban, miszerint „antiszemita, homofób, nőgyűlölő és iszlámellenes” tartalma van.

A Nets és Irving nem sokkal később hiába adományozott félmillió dollárt közösen egy „diszkrimináció ellen küzdő” civil szervezetnek, mivel a 30 éves néger játékos – akivel később törölttették is a „sértő” linket – két sajtótájékoztatón sem volt hajlandó nyilvánosan elhatárolódni a filmtől. Emiatt Adam Silver, az NBA főigazgatója élesen bírálta Irvinget, akit klubja „rasszista” megnyilvánulásért ötmeccses eltiltással büntetett.

A 2016-ban a Clevelanddel NBA-bajnok kosaras aztán egy bejegyzésben elnézést kért „tettéért”, és közölte, nem akart senkit megbántani.

Irving és a Nike együttműködése 2011-ben kezdődött, de most ahhoz hasonlóan, ahogy egy másik antiszemita négerrel, Kanye Westtel az Adidas és azt követően szinte minden partnere szerződést bontott, úgy a Nike is beszüntette a közös munkát.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Schleswig-Holsteinben töltöttük 1945 nyarát. Itt gyűjtötték össze az angol fogságba került többi magyar katonát és leventét is. 

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

Zsidó-liberális hiszériát keltett Ausztriában, hogy a szélsőjobboldali Szabadságpárt ifjúsági tagozatának toborzóvideóján feltűnik a Hofburg Kastély erkélye, ahonnan 1938-ban kikiáltották az Anschlusst.

Filip Turek nem tartja magát nemzetiszocialistának, de a rendőrség már nyomoz ellene ezügyben. Karlendítős fotó is elérhető róla, ami autójában készült, amibe elmondása szerint mindig pontosan 88 liter benzint tankol.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.