Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Komolyabb incidens nélkül, erős rendőri jelenlét mellett zajlott le az első buzi parádé szombaton az ukrán fővárosban.

A korábbi évekkel ellentétben, a hatóságokkal folytatott hosszú egyeztetés után engedélyt kaptak a szervezők, végre beette magát a valódi demokrácia Kijevbe. A megmozduláson az ukrán híradások szerint mintegy ötvenen vettek részt, a rendezvény mindössze félórát tartott. Müncheni küldöttség is részt vett a felvonuláson, a német város a KievPride-2013 elnevezésű rendezvény partnere volt.

A biztonságot több száz rendőr szavatolta, akik megakadályozták, hogy támadás érje a homokosokat. A Szabadság Rádió jelentése szerint 11 személyt vettek őrizetbe, akik megpróbálták megzavarni a rendezvényt, petárdákat dobtak a menet elé, illetve el akarták tépni a felvonulók transzparensét.

Kijev napját, azaz a város alapításának évfordulóját számos belvárosi rendezvénnyel ünneplik a hét végén, s erre hivatkozva bírósági határozattal megtiltottak minden más, nem az évfordulóhoz kapcsolódó rendezvényt. A melegfelvonulás szervezői azonban egyeztettek a hatóságokkal, és megállapodtak abban, hogy a Kijev-napi rendezvényektől távolabb eső helyszínen vonulnak fel, amire így engedélyt kaptak.

A kijevi melegfelvonulást támogatásáról biztosította a sohasem a heteroszexuális őslakosok jogaiért aggódó Human Rights Watch és az Amnesty International nemzetközi vadliberális szervezet is.

Tavaly még a szervezők ultraortodoxok és nacionalisták heves tiltakozása miatt kénytelenek voltak elállni a rendezvény lebonyolításától, idén azonban úgy néz ki, már beérett a felforgatás gyümölcse.

(HVG nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Az 1945 novemberében kezdődő nürnbergi koncepciós perben a Nagy-Britannia, Franciaország, a Szovjetunió és az Egyesült Államok által létrehozott Nemzetközi Katonai Törvényszék a legyőzött nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom 24 prominens katonai, politikai és gazdasági vezetőjének egyoldalú felelősségét állapította meg a második világháború bűneiben.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.