Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Dame Maureen Lipman zsidó-angol színésznő és író megkérdőjelezte, hogy miért a szintén lovaggá ütött kolléganője, Dame Helen Mirren alakítja Golda Meir egykori izraeli miniszterelnököt a politikusnő életéről készülő filmben.

Helen Mirren, aki nem zsidó, a politikust, Izrael első női miniszterelnökét fogja alakítani a Golda című filmben.

Dame Maureen, aki zsidó, úgy véli: a szerepet zsidó színésznőnek kellett volna eljátszania.

„A karakter zsidósága a film szerves része” – mondta Dame Maureen a Jewish Chronicle című lapnak. „Biztos vagyok benne, hogy Dame Helen csodálatos lesz, de Ben Kingsley-nek például soha nem lenne szabad Nelson Mandelát játszania. Meg sem közelíti” – érvelt Lipman.

Golda Meir, „az izraeli politika nagyasszonya” 1969-ben lett az ország első női miniszterelnöke. Története számos fikciós ábrázolásban jelent meg színpadon, vásznon és képernyőn egyaránt. Jelenleg is készül egy Barbra Streisand rendezte televíziós minisorozat, a Lioness, amelynek főszereplője Shira Haas izraeli színésznő, és ő játssza a vaskezű kormányfő szerepét.

Helen Mirren nemrég vállalta el a szerepet Guy Nattiv rendező életrajzi filmjében. Miután novemberben megjelentek az első képek a brit színésznőről a néhai politikus szerepében, azt nyilatkozta: „nagy kihívás volt őt ábrázolni rendkívüli életének legnehezebb pillanatában. Csak remélni tudom, hogy igazságot szolgáltatok neki”.

Az, hogy csak fajzsidó játszhasson el egy zsidó történelmi szereplőt, különösen izgalmas követelés akkor, mikor a csapból is folynak már azok a filmek, amelyekben a zsidó-liberális hátterű nemzetközi filmes cégek és producerek a fehér ember megalázására különféle brit és más nemzetiségű középkori arisztokraták, lovagok és királyok, királynők bőrébe televér néger színészeket bújtatnak és ez ellen senki nem mer felszólalni.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Bankár, Wall Street-i spekuláns, ingatlanbáró, likőrmágnás, filmgyáros, nagykövet, a legbefolyásosabb amerikai politikai dinasztia alapítója: Joseph Patrick Kennedy 1888. szeptember 6-án született.

A 35 éves Joszif Visszarionovics Dzsugasvili, közismertebb nevén Sztálin, az LMBTQP-közösség korai úttörőjeként teherbe ejtett egy kiskorú, szibériai lányt. Leszármazottaik ma is élnek.

Németországban nagyon sokan gondolják, hogy az 1923-as hiperinfláció jelentősen hozzájárult a nemzetiszocialista párt felemelkedéséhez.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

A komáromi várból indított szerelvény foglyait 1945. május 26-án rakták ki Cegléden. Vérhasgyanúsak voltunk, ezért nem mertek továbbvinni. 

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.