Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Izrael által megalakulása óta mindössze a második alkalommal beterjesztett intézkedést, a „holokauszttagadás” elleni küzdelmet célzó határozatjavaslatot az ENSZ Közgyűlése konszenzussal elfogadta.

„Az állásfoglalás a nácik által a hitleri végső megoldás megvalósításának koordinálására szervezett Wannsee-konferencia 80. évfordulóján került elfogadásra a plénum által” – írja az Új Kelet című zsidó szupremácista lap.

Izrael először 2005-ben terjesztette a Közgyűlés elé azt a határozat javaslatot, amely révén a testület az auschwitzi koncentrációs tábor szovjetek általi elfoglalásának évfordulóját, január 27-ét a „holokauszt nemzetközi emléknapjává” nyilvánította.

A zsidó állam ENSZ nagykövete, Gilád Erdán által a plénum elé terjesztett kezdeményezést, A/76/L30 határozat számmal, 114 ország támogatásával az ENSZ Közgyűlése bejegyezte.

A várakozásoknak megfelelően csak Irán lógott ki a sorból. Az Iszlám Köztársaság képviselője, országa nevében – amelynek vezetői nagy múltra tekintenek vissza a holokauszt hitelességének megkérdőjelezésében – azt mondta, hogy a határozat Izrael újabb kísérlete, hogy „kihasználja a zsidó emberek múltbeli szenvedését az elmúlt hét évtizedben elkövetett bűncselekmények fedezeteként.”

Teherán azonban korábban nem fizette be az ENSZ-tagsági díját, amely különböző [vétó] jogokat biztosítana számára, ilymódon küldöttsége megfosztva a kikényszeríthető hivatalos szavazás jogától, amellyel megbuktathatta volna a javaslatot, nem járt sikerrel és végül a kezdeményezést konszenzussal jóváhagyták.

Az állásfoglalás egy konkrét besorolással jelöli meg a „holokauszt tagadását”, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) által összeállított munkadefiníciót használva. Ezenkívül a jelenség üldözése érdekében az aláíró országok által várhatóan meghozható intézkedéseket is előírja, ugyanakkor megköveteli, hogy a közösségi média hálózatai távolítsák el azokat a bejegyzéseket, amelyek az IHRA definíciója szerint érintettek az elhajlásban.

Erdán az állásfoglalást ismertető beszédében hangsúlyozta, hogy „a holokauszt tagadása rákként terjed. Szemünk láttára terjedt el. Azért terjedt el, mert az emberek úgy döntöttek, hogy felelőtlenek és kitérnek a felelősségre vonás elől.”

„Ahogy a holokauszt túlélők száma csökken, a holokauszt tagadása úgy növekszik ijesztő sebességgel. A túlélők számának csökkenésével egyidejűleg a fiatalabb generációkat a közösségi médiában arra tanítják, hogy kételkedjenek a valóságban, és bízzanak a megtévesztésben” – folytatta, hozzátéve azt is, hogy a közösségi platformok „kibújnak a felelősség alól.”

Ugyanakkor felhívta a figyelmet a szolgáltatók „felelősségére”, akik arra hivatkoznak, hogy ők csak a felületet és a szolgáltatást biztosítják, így a tartalom nem kérhető számon rajtuk és kijelentette, hogy „kikerülve a felelősséget, a gonoszság egyre inkább nőni fog, ilymódon a közösségi média óriásai nem bújhatnak el többé a platformjaikon terjedő gyűlölet mögé”.

A kezdeményezéshez „társsegítőként” a cionisták által megszállt Németország is csatlakozott, amikor felajánlotta segítségét a tárgyalási folyamatban.

„Németország történelmi felelőssége, hogy életben tartsa a holokauszt emlékét, és teljes mértékben tudatában vagyunk annak, hogy ezzel kapcsolatban különleges kötelezettségeink vannak” – nyilatkozta Antje Leendertse, az ENSZ német megbízottja a határozat elfogadása után.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az egyik gránát felrobbant a lövészárokban, ahol legalább húsz bajtársam tartózkodott. Mindenkit beborított a por és a füst, egyesek testét szétszaggatta a szétrepülő acél. Négyen meghaltak. Többen halálosan megsebesültek.

Egykor négy légvédelmi ágyú állt annak a toronynak a tetején, amely ma szállodaként működik Hamburg belvárosában. 

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

„Ne egyen annyit Carius, ha haslövést kap, nem tesz jót!” Tréfálkozott Schwaner őrnagy Otto Cariusszal, a Wehrmacht 502. nehézpáncélos-osztálya 2. századának parancsnokával 1944. július 24-én reggel.

A bolsevik Vörös Hadsereg 1944 nyarán az egész keleti frontvonalon támadásba lendült. Északon Lengyelországban átkelt a Visztulán, de a Keleti-Kárpátokban az Árpád-vonalat nem tudta áttörni a magyar és német védők szívós ellenállása miatt.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

A zsidó-liberális sajtóban „náci nagymamaként” csúfolt Ursula Haverbecket, akit már többször is börtönbüntetéssel sújtottak úgynevezett holokauszttagadás miatt, most újabb 16 hónapra ítélték.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

Néha érdemes egy-egy szürreális, szatirikus nézőpontot előrántani a "kalapból", mert ezekből szemlélve meglehetősen megvilágító erejű látleletet kaphatunk a valóságról.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.