Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A német Szövetségi Rendőrség egyre eltökéltebb abban, hogy rávegye a Telegram üzenetküldő szolgáltatás mögött álló céget, hogy korlátozza és törölje az applikáción keresztül terjesztett nemzetiszocialista tartalmakat – írja a Die Welt.

Az újság által megszólaltatott rendőrségi tisztviselő elmondása szerint a cég szinte egyáltalán nem működött együtt a német hatóságokkal, ezért a nyomás fokozása érdekében valószínűleg el fogják árasztani a szolgáltatót adatszolgáltatási kérelmekkel.

A helyzet azért is érdekes, mert a valóban nagyon laza szabályokkal dolgozó dubaji irodával, de londoni jogi képviselettel rendelkező Telegram nagyon gyorsan törölni szokta a szélsőséges iszlamista tartalmakat akár kérés nélkül is, valamint a QAnon-csoportokat, de az Egyesült Államok Capitoliumának ostroma óta a szélsőjobbos természetű csatornákat is gőzerővel törlik. A Telegram azonban nem alkalmaz kapcsolattartókat, ezért a német és más rendőrségek megkeresései általában teljesen válasz nélkül maradnak.

Bár elsőre csak egy applikációról van szó, a Telegram az elmúlt években többek közt a nemzetközi szélsőjobb kedvenc platformja is lett, főleg azok menekülnek ide, akiknek a fehérellenes Facebook vagy a Youtube már törölte a fiókjait. A magyar hazafias szcéna komoly része is ezen bonyolítja már le nyilvános kommunikációját.

A Telegramot 2013-ban alapította az a Nikolaj és Pavel Durov, akik az orosz Facebookként ismert VK mögött is álltak. A közösségi oldalról akkor vették le a kezüket, amikor az orosz állam lényegében elkobozta azt tőlük. Tulajdonképpen erre adott válaszként fejlesztették le a Telegramot, ami hangsúlyosan nem ment és nem ad ki adatokat a felhasználóiról, és a stábja pontos összetételét és irodái elhelyezkedését is titokban tartja annak érdekében, hogy megvédjék magukat a külső befolyásoló erőktők.

Az üzenetküldések egytől egyig titkosítva vannak, ami miatt jelenleg már 500 milliónál is több aktív felhasználója van. 

A cionista német hatóságokat értelemszerűen az zavarja, hogy ez a háttér tökéletesen megfelel az üldözött német patriótáknak és nemzetiszocialistáknak, de ide menekült a trumpista alt-right is, ugyanis a privát chatek mellett csatornákra is fel lehet iratkozni.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A 47 éves Jonathan Abraham londoni rabbit vették őrizetbe az ír fővárosban azzal a váddal, hogy illegálisan végzett körülmetélést egy gyermeken.

Alig egy hónappal Szálasi Ferenc kivégzése után a magyar határon önként jelentkezett a Szálasi-kormány egyik még szabadlábon lévő tagja: Kovarcz Emil.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Az SS Vezetési Főhivatalának felállítási utasítását követően (1944. november 2.) Grassy József, az SS 25. fegyveres-gránátoshadosztályának parancsnoka törzsével Zalaszentgróton rendezkedett be.

Magyarországon születtem, ahonnan 1982-ben, 18 évesen szöktem el. 1984-ben New Yorkban telepedtem le azzal a szándékkal, hogy művész leszek, de közel egy évtizedes küzdelem után rájöttem, hogy sohasem lehetek az.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.