Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A Mussolini család egykori vidéki háza Olaszország északkeleti részén, Emilia Romagnában található, Forli városában. Az épület tele van a Duce relikviáival: a telefon, amelynek segítségével a római kormányt hívta, egyenruhája, imádott motorbiciklije.

Az épület tulajdonosa Domenico Morosini olasz üzletember, aki 2000-ben vette meg a villát Mussolini egyik gyermekétől. Mivel az utóbbi időben az olaszoknál egyre nagyobb az érdeklődés az egykori vezér iránt, úgy döntött, elkezdi begyűjteni azokat a személyes tárgyakat, amelyek egykor körbevették a Mussolini-villában élőket. Azonban nem sokkal azt követően, hogy beköltöztek, ők és gyakorta a meghívott vendégeik állítólag sorra tapasztaltak paranormális vagy éppen természetfeletti jelenségeket.

„Megjelent Mussolini arca a hálószoba tükrében Itt vannak, érezzük a jelenlétüket, minket figyelnek” – mondta Morosini. Felesége, Adele szerint a szellemek tisztelik őket, ezért nem akarják őket zavarni, így egy idő után már nem töltik ott az éjszakákat. A birtokon építettek maguknak egy kisebb házat, így a villa inkább múzeumként funkcionál, ahol fogadnak látogatókat, és körbe is vezetik őket.

Benito Mussolini egyébként is a környéken nőtt fel. A házat 1924-ben építette, amikor feleségül vette Rachelét, egy egyszerű parasztcsalád lányát. Racheléék egykori háza ma már a múzeum jegypénztárának és ajándékboltjának ad otthont, ahol a képeslapoktól kezdve régi családi fotókon át mindenféle Mussolini-szuvenírt lehet venni. A Duce 1943-ig élt a villában. Akkor megdöntötték a hatalmát, és letartóztatták. A vég a második világháború végén érte utol, amikor meg akart szökni Olaszországból akkori barátnőjével, ám partizánok elfogták a Comói-tónál, és kivégezték.

Az egyik legfurcsább történet akkor esett meg, amikor Morosini egy amerikai aukción hozzájutott a vezér legendás egyenruhájához. Hazavitték, majd Mussolini és felesége hálószobájának ágyára terítették. Arra az ágyra, amelyben Rachele elhunyt.

„Aznap éppen nálunk járt egy médium. Amikor megérkeztünk, váratlanul rosszul lett, le kellett ülnie, és sápadtan csak annyit tudott suttogva mondani, hogy itt van, érzem” – emlékszik vissza a villa gyűjtő-tulajdonosa. Elmondása szerint nem sokkal később a hálószoba hatalmas tükrében felsejlettek Mussolini jellegzetes vonásai, amelyek úgy maradtak ott, mint egy lenyomat. Azon az éjjelen más furcsaságokat is tapasztaltak. Ahogy mesélik, a szél süvített a ház belsejében, és lépések dobogtak a folyosókon.

Rachele Mussolini és számos gyereke élt még évtizedekig a villában, miután hazatértek a száműzetésből. A házat végül a Duce fia adta el. Az épületbe – köszönhetően a gyűjtő-tulajdonosnak – számos eredeti tárgy visszakerült, így Mussolini vasbölcsője, amelyet kovácsmester apja készített, sílécei vagy éppen hegedűje. De ott vannak azok az ajándéktárgyak is, amelyeket a vezér uralkodása idején kapott. Így például egy szikladarab a szent Fuji hegyről, amely Hirohito japán császár ajándéka volt, vagy egy faliszőnyeg, amelyet Hailé Szelasszié etióp császártól kapott.

A furcsa, megmagyarázhatatlan események a helybéliek fantáziáját sem hagyták nyugodni. 2013-ban aztán sorra jelentkeztek be a paranormális jelenségek „szakértői”. Végül a Padovai Szellemvadász Csoport tagjainak engedték meg, hogy eltöltsenek a villában egy éjszakát. Vezetőjük, Andrea Pugliese elmondása szerint – többek között – szalagra rögzítettek egy elhaló női suttogást, amelyet másnap visszajátszva a ház idős házvezetőjére a frászt hozták rá, aki suttogva motyogta, hogy Rachele beszédstílusát hallotta vissza.

Rögzítették egy másik zajt is, amit repülőgép zúgásáként azonosítottak, amely Pugliese szerint Mussolini fiához, Brunóhoz köthető, aki pilóta volt, és nagyon fiatalon vesztette életét repülőgép-szerencsétlenségben 1941-ben. Ugyancsak készítettek hőkamerás felvételeket, amelyek a Duce motorjának kormányán mutattak hőfoltokat, amelyet szerintük a szelleme érinthetett meg. De a legkülönösebb elmondásuk szerint akkor történt, amikor a család egykori ebédlőasztalára egy fáklyát helyeztek. Meggyújtották, majd kértek valamiféle jelet, ami után nem sokkal a fáklya ellobbant, majd újra égni kezdett.

Pugliese nem beszélt szellemekről, inkább a jelenség vagy anomáliák kifejezést használta. Szerinte akik itt éltek, nagyon ragaszkodtak a helyhez, amelyhez kellemes élmények, emlékek kötötték őket, ezért látogathatnak vissza. Rachele asszony egyébként igazi ezoterikus volt, aki rendszeresen tartott szeánszokat, és ördögűző eszközként többfelé helyeztetett el a házban sóval töltött edényeket – írja összefoglalójában a CNN.

A ghost busterek beengedése azonban állítólag büntetést vont maga után. A villa tulajdonosa azt mondja, hogy az ott töltött éjszakát követően majdnem egy évig beteg volt, és csak később villant át az agyán, hogy mindezt a szellemektől kaphatta büntetésként, amiért beengedte a házba a „betolakodókat”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE