Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A pakisztáni származású fogvatartott aznap szabadult volna, amikor a „rasszista” rab rátámadt.

22 év után sem kapott kegyelmet az a brit patrióta, aki egy asztallábbal agyonverte cellatársát, majd a vérével horogkeresztet festett a falra – írja a Daily Mail.

A most 42 éves Robert Stewartot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 19 éves Zahid Mubarek meggyilkolásáért, amit egy fiatal bűnelkövetőknek fenntartott londoni börtönben vitt véghez 2000-ben.

Zahidot hat font értékű áru ellopásáért ítélték háromhavi börtönre, Stewart épp a szabadulása előtt tette el láb alól.

Egy asztal letört lábával 11-szer sújtott le Zahidra, olyan fejsérüléseket okozva neki, amibe a brit szigeteken invazívnak számító muszlim egy héttel később a kórházban belehalt.

Zahid pakisztáni származású családja szerint a börtönőröknek számtalan lehetőségük lett volna megelőzni fiuk likvidálását. Az ügyben lefolytatott vizsgálatok azt tárták fel, hogy a börtönben a „rasszista” incidenseket gyakran szőnyeg alá söpörték, és az ott dolgozók maguk provokáltak ki verekedéseket azzal, hogy az invazív származású fogvatartottakat „rasszista” rabokkal zártak össze.

A Stewart kegyelmi kérvényét elbíráló bizottság szerint a fehér férfi még most is „túl veszélyes” ahhoz, hogy kiengedjék, vagy akár kevésbé szigorú börtönbe vigyék.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE