Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Nyilvánosan bocsánatot kért egy ételszállító cég Oroszországban, miután egy néger férfival reklámozta szusiját és a szolgáltatásait.

A közfelháborodást csak fokozta, hogy a vigyorgó néger három fehér nő társaságában ül, de már eleve azon is kiakadtak az oroszok, hogy egy nigger van a plakáton.

„Négereket reklámoznak? Tudomásom szerint Oroszországban vagyunk, nem Amerikában, akkor miért kell néznem őt?” – írta az egyik patrióta kommentelő a YobiDoyobi szusizó közösségi médiájára feltöltött egyik képe alá.

A cég társalapítója arról számolt be, hogy „fenyegetések áradatát” kapta ő és vállalkozása, különösen azután, hogy egy férfimozgalom vezetője közzétette a reklámot közösségi oldalán.

A YobiDoyobi végül kénytelen volt bocsánatot kérni az orosz nemzettől, és mint az várható volt, eltávolítottak minden képet, melyen a néger „modell” szerepelt.

A történtek kísértetiesen hasonlítanak annak a liberális élelmiszerüzlet-láncnak az esetére, amelyik egy „szivárványcsaládot” (buzikat) használt reklámarcnak. A „család” azóta elmenekült Oroszországból.

A Vlagyiszlav Pozdnyakov blogger vezette Férfi Állam nevű mozgalom gyakorlatilag mindennek próbál ellenálni, ami a degenerált Nyugatról akar beszüremkedni Oroszországba.

Aktivitása csúcsán a blogger 150 ezer követővel bírt, míg 2018-ban „gyűlöletkeltésért” felfüggesztett szabadságvesztést kapott, ám egy évvel később az ítéletet megsemmisítették. Pozdnyakov idén újra aktivizálta magát, legutóbb júliusban indított országos kampányt egy Kalinyingrádban tanuló nigériai állampolgárnak a fajáruló felesége ellen – emlékeztet a Moscow Times.