Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A bugyuta képregényfilmjeiről ismert a Marvel Studios eltávolíthatja az X-Men filmsorozat nevéből a „men” szót, hogy „befogadóbbá” tegye azt.

A Marvel Studios bejelentése szerint hamarosan átalakul az X-Men szuperhős-filmsorozat: a vállalat egyik vezetője, az animációkkal foglalkozó részleg alelnöke, Victoria Alonso javasolta a filmsorozat nevének megváltoztatását. A stúdió vezetője, Kevin Feige véleménye szerint az X-Men név túl régimódi és nem eléggé progresszív.

„Nevetségesnek tartom, hogy X-Menről beszélünk, miközben rengeteg női szuperhős van a filmben. Szerintem elavult a cím” – mondta egy interjúban.

A filmekben már jelentek meg utalások a várható változásra. Az X-Men: Sötét Főnixben az egyik szereplő, Mystique azt mondja egy másiknak, Charlesnak: „Egyébként a nők mindig megmentik a férfiakat errefelé. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy X-Womenre változtassuk a nevünket”, de ezek a visszafogottnak mondható példák ahhoz képest, hogy nyíltan homoszexuális propagandát is folytatnak – írta meg a V4NA.

Más képregényekkel és filmekkel foglalkozó stúdiókat is áthatotta az utóbbi időben az identitáspolitika. A nyár elején a DC Comics hivatalosan is biszexuálissá tette Robint, Batman segédjét, a Pride-hónap során pedig Amerika kapitány karakterét tették homoszexuálissá, majd büszkén bejelentették, hogy ő lett a vállalat történetének első, nyíltan „más” karaktere.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE