Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A Chicagói Művészeti Intézetnél 122 magasan képzett, többnyire idős fehér nő dolgozott önkéntes alapon, fizetés nélkül.

Ők segítettek bemutatni a múzeum 300 ezer darabból álló műgyűjteményét a látogatóknak.

Az önkéntesek iskolai csoportoknak is segítettek, hogy a gyerekek megértsék a látottak fontosságát. A pozícióra vonatkozó képzési követelmények magasak voltak, és az önkéntesek láthatóan nagyszerű munkát végeztek.

Mostanra azonban mindegyiküket elbocsátották, mert nem voltak elég „változatosak”.

„Az önkéntesek közül sokan idősebb fehér nők, akiknek volt ideje és ereje, hogy nagy fizetés nélkül munkát végezzenek a múzeumban.” – írja a Summit News.

De ennek a csoportnak a demográfiai adatai nem voltak vonzók az AIC (Art Institute of Chicago) számára, ezért szeptember végén kirúgták őket, mondván, kisebb számú dolgozó helyettesíti majd őket, akiknek óránként 25 dollárt fizetnek. Ez a csoport biztosan teljesíti a tervezett sokféleségi célokat.”

Az egyik blogon hozzáteszik: „A fizetés nem eredményez hozzáértőbb docenseket. De nem lesznek kaukázusiak (a fehér bőrű emberekre használják Észak-Amerikában), és ez a fontos!” - írják.

Ez is megerősíti azt a tényt, hogy az intézményesített rasszizmus egyetlen formája – amely nemcsak elfogadható, hanem ösztönzik is – a fehér emberek elleni rasszizmus.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE