Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Állítólagos „nemzetközi tanulmányok” azt mutatták ki, hogy Oroszország „fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali csoportokat támogat világszerte, hogy megossza a társadalmakat”.

„Nemzetközi tanulmányok mutatták ki, hogy Oroszország fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali csoportokat támogat világszerte, hogy megossza a társadalmakat” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság demokráciáért és átláthatóságért felelős biztosa Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

Jourová a „Vlagyimir Putyin orosz elnök vezette rezsim és az európai szélsőjobboldali és szeparatista mozgalmak közötti együttműködéseket” tárgyaló vitában azt állította: „Oroszország szélsőjobboldali csoportokat képez ki és finanszíroz, akik egymással hálózatot szerveznek”.

Példaként említette az Egyesült Államok által „terrorista csoportosulásnak” minősített Orosz Birodalmi Mozgalmat, amely jó kapcsolatokat ápol a Finnországban betiltott, de Skandinávia egyéb részein legálisan működő nemzetiszocialista Északi Ellenállási Mozgalommal.

A biztos szerint Oroszország, mielőtt megtámadta Ukrajnát, már évek óta próbálta az országot destabilizálni, és „feltartóztatni demokratikus fejlődését”. „Ez egy intő jel az EU számára is, hogy a demokráciainkat meg kell erősíteni” – javallotta. „A bizottság a jobboldali szélsőségesség ellen több eszközökkel is fellép, mások mellett az Europol révén” – tette hozzá.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE