Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Közel egymillió németet érintő német kolóniát terveztek el Himmler megbízottjai 1935-ben, amikor felfedezőútra indultak Brazília őserdeinek mélyére - derül ki nemrég megtalált a leletekből.

A nemrég felfedezett sírokról és más relikviákról most megjelent „The Guyana-Projekt. A German Adventure on the Amazon” című könyv szerint a nemzetiszocialista vezetők az őserdők világában is terveket szőttek. A Jary folyó egyik szigetén Jens Glüssing, a mű szerzője fedezte fel a helyiek által is „náci temetőnek” hívott területet. A kutatók a sírok mellet több horogkeresztes jelzést is találtak, majd az ezután következő, a Brazil Állami Levéltárban és Rio de Janeiro Nemzeti Múzeumában végzett levéltári kutatások során fotók, újságcikkek és sok más tárgy is előkerült az akkori eseményekkel kapcsolatban.

Ezek alapján biztosnak tűnik, hogy az expedíció egyik tagja Joseph Greiner 1935-ben a nemzetiszocialista kormányzat teljes anyagi támogatását élvezve érkezett meg Brazíliába. A férfit két másik SS-tiszt kísérte, akik fajkutatással foglalkoztak, és feladatuk annak felbecslése lett volna, hogy megállapítsák: mikor kezdődhet meg a terület benépesítése. A Francia Guayanával határos régiót a német kutatók egy tucatnyi segítővel próbálták meg felfedezni, ahogy azt is felmérték, hogy mennyire veszélyeztetné őket a közeli brit és holland gyarmati terület. Az expedícióról részletes jelentéseket küldtek Berlinbe, abban a német katonák lehetséges életkörülményeit részletezve. A fedősztori miatt a helyi flóráról és faunáról is beszámoltak.

A csoportot Schulz Kampfhenkel vezette, aki a sárgalázban vagy maláriában elhunyt Greinerrel ellentétben túlélte az akciót, és hazatérve minden részletről beszámolt Heinrich Himmlernek. Szerinte a világon két hatalmas terület várt a németekre: Szibéria és Dél-Amerika. A terület akár egymillió német telepest is befogadhat, ám ezzel vigyázni kell, hiszen ott nem lehet a németországi civilizáció normáinak megfelelően élni. A beszámoló szerint nagyon vigyázni kell, hogy ellenálljanak az amerikaiak befolyásának is.

Himmler hidegen fogadta a tervezetet: a javaslatot az SS hírszerzési levéltárának mélyére süllyesztették. Kampfhenkel gyakorlata viszont hasznosnak bizonyult: a német hadigépezet légifotózási részlegének vezetője lett. A háború után amerikai hadifogságba esett, majd szabadulásától 1989-ben bekövetkezett haláláig Ausztriában élt, és sosem tért vissza álmai földjére.

Az már eddig is köztudott volt, hogy a világháború után nagyon sok nemzetiszocialista érkezett Dél-Amerikába a helyi fasiszta kormányzatok jóváhagyásával. Az 1978-ban készített Brazíliai fiúk című bohózat is ebből a témából próbált viccet csinálni: az alkotásban Joseph Mengele egy titkos rejtekhelyen szerette volna előállítani Hitler klónját.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

Alig néhány hónappal a harcok után elindult a feleslegessé vált eszközök hasznosítása a megszállt és kettészakított Németországban.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.