Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„Vannak arra utaló jelek, hogy megtörtént. Ha így van, akkor lehetővé kell tenniük, hogy kivizsgálják és kutassák” – mondta Ebrahim Raiszi iráni elnök arra a kérdésre, hogy szerinte megtörtént-e a holokauszt.

Az amerikai CBS csatorna 60 Minutes műsorához készült interjújában Ebrahim Raiszi iráni elnök nem tudta megerősíteni, hogy szerinte megtörtént-e a holokauszt.

Arra a kérdésre, hogy szerinte megtörtént-e, hogy hatmillió zsidót öltek meg, így válaszolt: „A történelmi eseményeket kutatóknak és történészeknek kell vizsgálniuk. Vannak arra utaló jelek, hogy ez megtörtént. Ha így van, akkor hagyni kellene, hogy kivizsgálják és kutassák”.

„Megdöbbentő hallani Raiszi iráni elnök megjegyzéseit, amelyek megkérdőjelezik, hogy a holokauszt megtörtént-e” – tweetelte Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete.

„Felszólítom Antonio Guterrest, hogy tagadja meg, hogy az antiszemitizmus és a gyűlölet terjesztésére helyet kapjon. Az ENSZ új mélypontra jut, ha színpadot biztosít Teherán mészárosának” – tette hozzá.

„Vannak arra utaló jelek, hogy Raiszi elnök egy aljas antiszemita” – mondta a Jad Vasem elnöke, Danny Dayan a kommentekre reagálva.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE