Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Meteorológiai Világszervezet jelentése alapján 2030-ra több száz millió afrikai lakos vándorolhat el a kontinensről civilizáltabb területek irányába.

Meglehetősen sötét jövőt jósol Afrika számára az a jelentés, melyet a Meteorológiai Világszervezet (WMO) tett közzé a minap „A klíma helyzete Afrikában 2021” címmel. A dokumentum ugyanis a hőmérséklet változásán és egyéb más éghajlati tényezőkön keresztül tudományos információk alapján szemlélteti, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok és az éghajlatváltozás hogyan veszélyezteti az emberi egészséget és biztonságot, az élelmiszer- és vízbiztonságot, valamint a társadalmi és gazdasági fejlődést.

A jelentés kiemeli, hogy 2021 Afrika történetének az egyik legmelegebb éve volt és a rendkívüli hőség és csapadékhiány okán kialakult szárazság nagyon kedvezőtlen hatással volt a természeti erőforrásoktól nagy mértékben függő vidéki populáció túlélése szempontjából. A dokumentum hangsúlyozza, hogy míg Afrika egyes részein az aszály okoz komoly gondokat, addig máshol súlyos árvízzel kell szembenézni. Szomáliában, Madagaszkár déli részén és a Száhel-övezet legtöbb országában a történelmi méretű szárazság, Dél-Szudánban és Nigerben pedig a heves esőzések okozta áradások miatt indultak útnak tömegesen a négerek. Utóbbi helyen 200.000 főt kellett evakuálni és június óta több mint százan életüket vesztették, és a hatóságok szerint szeptember végéig az említett térségekben még további árvizekre kell számítani. A víz okozta problémákon túl Afrikában a gyakori por-és homokviharok is nehézségeket okoznak, Nigéria, Líbia, Egyiptom és Algéria egyes részein több kikötőt is le kellett miatta zárni és a légiközlekedésben is voltak fennakadások.

Az elmaradott kontinenst tehát a szélsőséges időjárási viszonyok miatt éhínség és betegségek sújtják, de meglehetősen nagy problémát jelent a négerek túlnépesedése is. A mesterséges nyugati segélyek és táplálás miatt Afrikában továbbra is nagyon nagy ütemű a népesség növekedése, a klímaváltozás miatt azonban egyre nagyobb problémát fog okozni a lakosság megfelelő vízellátása. Ezen túl további gondok adódhatnak a vízhiány miatt az állattenyésztés területén, a mezőgazdasági termelésben, de veszélybe kerülhet a vízerőművek üzemeltetése és a villamos energia ellátás is.

A tanulmányból kiderül, hogy a fent felsorolt okok miatt 2030-ra 250 milliós tömeget érinthet Afrikában a vízhiány és akár 700 millió is lehet azoknak a száma, akik emiatt a fejlettebb civilizációk inváziója mellett döntenek.

Döbbenetes számokról van szó, amelyek már az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) februárban megjelent jelentésének következtetéseiben is szerepeltek. Összehasonlításképp Európa népessége a legutóbbi, 2018-as adatok szerint 746,4 millió, tehát kevesebb, mint egy évtizeden belül szinte Európa lakosságának megfelelő számú tömeg hagyhatja el Afrikát.

A jelentésből az is kiderül, hogy az éghajlattal összefüggő migráció a népesség koncentrálódásához is hozzájárul, következésképp kialakultak túlzsúfolt és elnéptelenedett területek is, ami növeli a közösségek közötti feszültségek és konfliktusok kockázatát. A klímaváltozással kapcsolatos népvándorlás már el is kezdődött, a jelentésből kiderül ugyanis, hogy 2021-ben körülbelül 14,1 millió néger vállalkozott lakóhelye elhagyására Afrika szubszaharai részén, köztük körülbelül 11,5 millióan fegyveres konfliktusok és erőszak, 2,5 millió pedig a természeti katasztrófák miatt hagyta el addigi lakóhelyét.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sikerült kizökkenteni Marine Le Pent a nyári sziesztájából, hogy ismét négerekért és arabokért rajongjon, de most nem az olimpián.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

1943 elejére az SS vezetése a múlt évben engedélyezett 30 000 fős keretet időközben 50 000 főre akarta emelni Magyarországon.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Néha érdemes egy-egy szürreális, szatirikus nézőpontot előrántani a "kalapból", mert ezekből szemlélve meglehetősen megvilágító erejű látleletet kaphatunk a valóságról.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

Joseph Goebbels egykori birodalmi propagandaminiszter birtokának fenntartása drága, de felújítani még költségesebb lenne, mivel hagyták rohadni az elmúlt évtizedekben.

Egykor négy légvédelmi ágyú állt annak a toronynak a tetején, amely ma szállodaként működik Hamburg belvárosában. 

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.