Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vlagyimir Putyin ugyan hatalomra kerülése elején még fellépett az antiszemitizmussal szemben, a zsidók szerint most azonban úgy tűnik, új időszak kezdődik Oroszországban.

A mainstream médiában a zsidók szerint olyan „nyíltan zsidóellenes megnyilvánulások történnek, melyek megkérdőjelezik az országhoz való hűségüket”.

Umánban tartózkodó, zsidó újévet ünneplő izraeli turistákat állítólag iráni robotrepülők támadták, amelyeket az oroszok Irántól vásároltak. Az üzletről az izraeliek azt terjesztik, hogy „azzal a feltétellel jöhetett létre az üzlet, hogy zsidókat is támadnak majd vele Ukrajnában”.

Azóta, hogy az oroszok által több megszállt ukrajnai terület visszafoglalásra került, az orosz mainstream médiában antiszemita megnyilvánulások történtek, egy népszerű talk show-ban például a műsorvezető megkérdőjelezte az oroszországi zsidók hazafiasságát, egy szervezet pedig azzal vádolt meg egy befolyásos zsidó filozófust, hogy kapzsisága miatt Ukrajnát pártolja.

Az egyik orosz napilapban olyan listát is közzétettek, melyen azoknak a zsidóknak a neve szerepelt, akik külföldi ügynökök, és a jövőben megpróbálhatnak majd kormányt alakítani Oroszországban.

„Amikor a rendszer stabilitása fenyegetés alatt áll, kiválasztanak egy zsidó célpontot. Több szempontból is ez az orosz történelem megismétlődése, mint Sztálin utolsó napjaiban” – sopánkodott a fejlemények felett Roman Bronfman volt izraeli politikus.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

A Blood Tribe nemzetiszocialista csoport horogkeresztes zászlókat tűzött ki Dél-Dakota állam fővárosa városházájának lépcsőjére, majd felvonulást tartottak a városban.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

1879. december 21-én született Joszif Visszarionovics Sztálin, aki három évtizeden át volt a Szovjetunió legfőbb vezetője. 

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.