Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Giorgia Meloni Olaszország Fivérei (FI) elnevezésű pártja a következő olasz választás fő esélyese, ennek ellenére felfüggesztette egyik jelöltjét, miután kiderült, hogy az online térben tett bejegyzéseiben Adolf Hitler egykori német kancellárt dicsérte.

Az FI gyökerei egy második világháború után létrehozott fasiszta pártalakulatra vezethetők vissza, azonban a pártvezető Meloni jellemzése szerint a pártja konzervatív főáramlatot képvisel.

Korábban Meloniról is kerültek ki olyan 1996-os videófelvételek, amikor még az Olasz Szociális Mozgalom elnevezésű párt tagjaként Benito Mussolinit, Olaszország egykori fasiszta diktátorát dicsérte. Éppen ezért a kormányfőjelölt kritikusai szerint a fasiszta nézetek még mindig virágoznak a párt soraiban.

Legújabb bizonyíték erre, hogy a La Repubblica című újság a héten közzétette a párt jelöltje, Calogero Pisano nyolc évvel ezelőtti közösségi médiakommentárját, amelyben Adolf Hitlert nagy államférfiként jellemezte.

A posztok nyilvánosságra kerülése az olaszországi zsidó közösség haragját is kiváltotta. „Elfogadhatatlan, hogy azok, akik Hitlert dicsőítik, beülhetnek a következő parlamentbe” – írta Ruth Dureghello, a római zsidó közösség vezetője.

A szicíliai körzetben induló jelöltről kiderült az is, hogy egy 2016-os bejegyzésében Melonit modern fasisztának nevezte, és kijelentette, hogy az FI soha nem rejtette el valódi eszméit. Az információk nyilvánosságra kerülésére reagálva az FI közölte, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti Pisanót.

A közvéleménykutatók körében széles konszenzus van arról, hogy a szeptember 25-i országos választáson az FI válik a legnagyobb párttá Olaszországban, és a jobboldali pártok által alkotott blokk kényelmes többséget szerez majd az újonnan megalakuló olasz parlamentben.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

A Szövetségi Alkotmánybíróság meg akarta akadályozni Maja T. Magyarországra történő átszállítását. Azonban a hatóságok nem várták meg a hivatalos állásfoglalást és kiadták őt – írja szomorúan a német MDR.de.

Az esztergomi Kaleidoszkóp Házban rendezik a Blanket Hill koncertjét. A luxemburgi antifa zenekar az eseményre készült plakátjával egyértelmű és erőszakos üzenetet fogalmazott meg, mely a tavaly februári támadásokra emlékeztet.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendôrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 5. napján, délelôtt 10 órakor.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.