Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Ausztrália tovább bővítgeti azoknak a csoportoknak a listáját, amelyeket terrorszervezetként kezel, iszlamisták mellett újra sorra került egy nemzetiszocialista csoport is.

Ausztrália már korábban listára vette a Hamász katonai szárnyát, azonban Canberra még csak most csatlakozik az Egyesült Királysághoz, az Egyesült Államokhoz, Izraelhez és más országokhoz abban, hogy kiterjessze a megjelölést a csoport politikai ágaira is. A jegyzékbe vétel így korlátozni fogja a Hamászt, hogy bármilyen támogatáshoz jussanak, továbbá bizonyos bűncselekményekért 25 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

Mindezek mellett az ország bejelentette azt is, hogy az Egyesült Államokban működő hazafias csoportot, a Nemzeti Szocialista Rendet is felvette a tiltott terrorszervezetek listájára, amely globális faji háborút, illetve a demokratikus társadalmak összeomlását próbálja előmozdítani. A korábban Atomwaffen néven működő csoportot már az Egyesült Királyságban is üldözik.

A 2018-ban az USA-ban alakult nemzetiszocialista félkatonai The Base csoportot decemberben, a brit székhelyű Sonnenkrieg Divisiont pedig augusztusban vették a listára Ausztráliában, így az azon szereplő csoportok száma 28-ra nőtt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE