Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A belga Ypres városa visszamondott egy közelgő zenei fesztivált, miután kritika érte a fellépőket a „neonáci” és „fasiszta” csoportokhoz fűződő kapcsolataik miatt.

Ypres városi tanácsa azért vonta a Frontnacht zenei fesztivál engedélyét, amelyet még a nyár végén tartottak volna, mert az európai hírszerző szolgálatok „aggodalmuknak adtak hangot” a fellépő előadók kapcsolatai miatt  – jelentette a The Brussels Times.

A rendezvény a Belgium flamand régiójában évente megrendezett Ijzerwake nevű flamand nacionalista fesztivál része lett volna, amelyet a radikális flamandok IJerwake nevű csoportja szervez.

A fesztivál fő fellépőjének a tervek szerint a Bronson nevű olasz zenekart választották, amelynek tagjai az olaszországi újfasiszta CasaPound mozgalomhoz tartoznak, és rendszeresen éltetik Benito Mussolinit. A kiadvány azt is megemlítette, hogy a fellépők között voltak olyanok is, akik kapcsolatban álltak a nemzetiszocialista Blood & Honour hálózattal és a Hammerskins nemzetközi fehér fajvédő testvérszövetséggel.

Az ypres-i városi tanács engedélyt adott az IJzerwake csoportnak a zenei fesztivál megszervezésére, amikor májusban először bejelentették, de az engedélyt feltételekhez kötötték – magyarázta Diego Desmadryl, az Ypres-i városi tanács rendezvényekért felelős tagja.

„Például azzal a feltétellel, hogy nem léphetnek fel neonáci és neofasiszta kötődésű csoportok. Az engedélyt most visszavonták, mert a feltételek már nem teljesülnek” – mondta Desmadryl a The Brussels Times szerint.

A városi tisztviselők azt is kifejtették, hogy az engedélyt még azelőtt adták ki, hogy a tanácsot tájékoztatták volna a fesztivál felállásáról.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE